Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

BTK'nın düzenlediği bir etkinlikte konuşan Karagözoğlu, özellikle kırsal bölgelerde birçok sektörün, internet erişiminin olmazsa olmaz olduğuna dikkat çekti. Ülkede başta imalat, sağlık, petrol, gaz ve elektrik üretimi gibi alanlarda uydu bağlantısının gerekliliğini vurgulayan Karagözoğlu, uydu teknolojilerine ilginin arttığına işaret etti.

Kapsama alanının genişliği, düşük gecikme süreleri ve yüksek veri hızı gibi avantajlar sağlayan uydu teknolojileri sayesinde, uluslararası sahnede siyasi, stratejik, askeri, teknolojik ve ekonomik avantajların yanı sıra iletişim, navigasyon ve gözetleme gibi konularda önemli fırsatlar sunulduğuna değinildi. Türkiye'nin, bu avantajlardan maksimum düzeyde yararlanabilmek için uydu sektöründe kapasitesini ve rekabet gücünü artırma yönünde projelere ağırlık verdiği belirtildi.

Ayrıca, Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Yakın Yörünge (LEO), Küp Uydu ve Küçük Uydu Konferansı ve Semineri'nin BTK konferans salonunda gerçekleştiği bilgisine de yer verildi. Bu seminerin, Türkiye'nin uydu teknolojileri konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesini artırmaya katkı sağlamasının beklendiği ifade edildi.

Editör: Duygu Özger