TUS 2. Ek Tercih Sonuçları ÖSYM’de! İşte TUS Sonuç Sorgulama Ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. Dönem ek tercih sonuçlarını duyurdu. TUS 2. ek tercih sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. TUS sonuç sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde.

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

TUS 2. Ek Tercih Sonuçları Açıklandı

TUS 2. ek tercih sonuçları, 15-21 Aralık 2023 tarihleri arasında tercih yapan adaylar için merak konusuydu. ÖSYM, 28 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00 itibarıyla TUS 2. ek tercih sonuçlarını açıkladı. TUS 2. ek tercih sonuçlarına göre, 2023-TUS 2. Dönem kapsamında 2 bin 654 adayın yerleştirildiği belirtildi.

TUS Sonuç Sorgulama Ekranı

TUS 2. ek tercih sonuçlarına erişmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresine girebilirler. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş yaparak, yerleştirildikleri programı ve üniversiteyi öğrenebilirler. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (AİS) de yerleştirme sonuç belgesi alınabileceği ifade edildi.

TUS Nedir?

TUS, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın kısaltmasıdır. TUS, tıp fakültesi mezunlarının veya son sınıfta öğrenim gören öğrencilerin katılabildiği, uzmanlık eğitimi almak isteyenlerin girmek zorunda olduğu bir sınavdır. TUS, yılda iki kez, Nisan ve Eylül aylarında yapılır. TUS, temel tıp bilimleri ve klinik tıp bilimleri olmak üzere iki bölümden oluşur. TUS’ta başarılı olan adaylar, tercih ettikleri uzmanlık alanlarına ve üniversitelere yerleştirilirler.

Editör: Haber Merkezi