AK Parti Afyonkarahisar'ın önceki dönem İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Uluçay, seçim sonuçlarını değerlendirirken Afyonkarahisarlıların tercihlerine saygı duyduklarını ve çalışmalarını eksikleri gidermek için sürdürdüklerini belirtti.

Zorlu bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Uluçay, “Cumhur İttifakı olarak büyük bir çoğunluğu alarak vatandaşlarımıza bir kez daha hizmet etmeye talip olduğumuzu gösterdik. Ben bu vesileyle gecemizi gündüzümüze katarak çalıştığımız seçimlerimizde yaklaşık 80 gün boyunca çalışan başta ana kademe olmak üzere, kadın ve gençlik kollarımıza, milletvekillerimize, merkez ilçe ve tüm ilçelerimizin teşkilatlarına, sandık görevlilerimize, canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 AFYON’U OLUMSUZ TANITIYOR

Afyonkarahisarlı vatandaşların siyasetçileri seçerken şehrin tanıtımının olumsuz anlamda yapmaları için seçmediklerini belirten Uluçay, “Hizmet gelsin, yatırım gelsin, şehrimizin tanıtımı mutlu huzurlu ve gelişen bir şehir olarak yapılsın istiyor. Atalarımızın bir sözü vardır ‘Kavgalı eve kız vermezler’ diye. Şehrimizi tanıtırken kavgacı olarak tanıtırsak kimse ne gezmek için gelir nede yatırım yapar. Bende 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Afyonkarahisar belediye başkan adayı olarak sırf muhalefet yapmak için gerginlik yapma taraftarı değilim ve hiçbir zaman kavgayla, iftirayla bir yere varılamayacağını çok iyi biliyorum. Ancak görüyorum ki Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal hanım göreve geldiğinden beri şehrimizin tanıtımını olumsuz anlamda yapmak adına açıklamalar yapıyor ve başta verdiği sözleri ilk günden unutarak başta belediye personeli olmak üzere şehrin huzurunu bozma yolunda çalışmalar yapıyor” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR BORCUNUZ VAR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, AK Parti belediyelerini karalamak için ilk günden borç, bankamatik memuru, makam odasında böcek kamera gibi konuları gündeme getirerek algı oluşturulmaya çalıştırmaya başladığını söyleyen Uluçay, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir en küçük bir hata varsa devletin Savcılarına, emniyet ve jandarma teşkilatlarına resmi olarak başvuru yapılır ve hatası olan varsa cezasını da çeker. Aldığımız bilgilere göre henüz resmi olarak açıklanmasa da böcek kamerayla ilgili yapılan savcılık ve emniyet incelemesinde herhangi bir kameraya rastlanmadığı ve tarafınızdan da bir delil sunulamadığı görülmüştür.  AK Parti teşkilatı ve AK Parti milletvekilleri kendi belediye başkanını böcek kamerayla izledi yalanınız da burada ortaya çıkmış oldu. Hem teşkilatlarımıza hem de milletvekillerimize en önemlisi Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza özür borcunuz olduğunu belirtmek istiyorum ve en kısa sürede açıklama yapmanızı bekliyorum” dedi.

VATANDAŞIMIZ BİLMELİ

Uluçay, “Ben adaylık sürecinde mevcut belediye bizim partimizin belediyesi olmasına rağmen göreve gelir gelmez geçmiş dönemleri savcılık, maliye müfettişleri ve Sayıştay aracılığıyla denetleteceğimi ayrıca kendi görev süresinde de her yıl denetim yaptıracağımı ve raporları kamuoyuyla paylaşacağım varsa yanlış herkesin şeffaf bir şekilde bilmesi gerektiğini söylemiştim. Çünkü bir hata varsa bu hatanın nasıl olsa ahirette karşıma çıkacağını biliyorum ve vatandaşlarımızın da bilmesinin gerektiğini düşünüyorum.”

Afyonkarahisar Belediyesi duyurdu: Başvurular 6 Mayıs’ta! Afyonkarahisar Belediyesi duyurdu: Başvurular 6 Mayıs’ta!

Bbelediye Başkanı Burcu Köksal’ın, denetim yaptırdığını ancak devletin resmi kurumları tarafından yapılmayan bir denetim olduğunu söyleyen Uluçay, “İnandırıcılığı da, güvenilirliği de tartışılır. Ücretini belediye başkanının ödediği bir denetim üzerinden AK Parti belediyelerini suçlamak hiçbir vicdana sığmaz. Sadece anne sözü verip de ilk haftalardan ekmeğiyle oynadığı personellere yapılanların üstünü örtmekten başka bir şey değildir.  Bağımsız denetçileri itham altında bırakmak istemiyorum  resmi ise zaten savcılık ve ilgili kurumlarla birlikte hareket edilir ancak böcek olayında olduğu gibi yetkisi olmayan bir kişinin böcek buldum diyerek ithamda bulunması ve hiçbir delil sunulamamasında olduğu gibi bir denetim, araştırma ve inceleme yapılacaksa devletin resmi kurumları yetkili kişiler yapmalıdır” dedi.

YAPILAN HER TÜRLÜ İŞLEM HUKUKA UYGUN OLMALI

Uluçay konuşmasının devamında, “Belediye başkanı seçilerek göreve gelmesinin akabinde şehrimize önemli kazanımlar sağlayan önceki dönem Belediye Başkanımıza ekipleri ile birlikte yaptığı hizmetler elbette takdire şayandır ancak biz buna rağmen denetim güvene mani değildir anlayışıyla vatandaşlarımızın aklında en küçük bir soru işareti kalmaması için ilgili kurumlardan müfettiş görevlendirilmesini ve belediyemizi bütün detaylarına kadar denetlenmesini talep edeceğimizi her platformda dile getirdim. Bizler AK Parti Teşkilatları ve milletvekilimiz ile birlikte Afyonkarahisar’ın menfaatine olan bütün işlerde belediye başkanlarımızın arkasında durduk, bundan sonra da duracağız. Ancak söz konusu Belediye Başkanı AK Parti’den de olsa yapılan her türlü işlemin hukuka uygun olması ve vatandaşlarımızın aklına en küçük bir soru işareti gelmemesi için ihale yolu ile yapılmayan tüm yatırım ve alımların karşısında olduk ve olacağız. Hiçbir zaman personel alımlarına ve personel yönetimine müdahale edilmesini uygun bulmadık. Ancak personellere mobbing uygulanmasının doğru olmadığı savunduk ve üst yönetimlerimize bu durumu aktardık. Aday belirleme sürecinde de bu durumlar etkili olduğunu biliyoruz. Bizimde eksiklerimizin olduğunu biliyoruz ancak hukuksuz ve usulsüz her işlemin karşısında olduk ve olacağız. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin aklında en küçük bir soru işareti kalmayıncaya kadar da takipçisi olacağız. Ve mevcut belediye başkanı Burcu Hanımdan da resmi denetim yaptırılmasını ve suçlular varsa cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak belgesiz, kulaktan dolma bilgiler ile siyaset yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

İYİ PARTİ AFYONDA DÜKKANI MI KAPATTI

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun işçi sürgününe ve çıkarılmasına sesinin çıkmadığını belirten Uluçay, “Her konuyu gündeme getiren en ayrıntısına kadar her türlü detaya girerek yüksek sesle konuşan İYİ Parti’nin İl Başkanı ve milletvekiline buradan bir çift sözümüz olacak; 11 ay önce yapılan seçimlerde önemli bir oy oranına sahip olan İYİ Parti bu seçimlerde binasına kilit mi vurdu da bunca işçi kıyımına ve sürgüne sesi çıkmıyor? İYİ Parti resmiyette bir parti ama gayriresmi olarak yerel seçimlerde olduğu gibi oylarıyla birlikte CHP’ye mi kendisini teslim etti? Bu yapılanların 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı adayınız olan, kendisinin milliyetçi duruşundan en küçük şüphemin olmadığı Alper Yağcı beye karşı haksızlık olduğunu ve sahip çıkılmadığını düşünüyorum. Dilerim yolu açık olur” dedi.

Editör: Fadime Özkaran