Üniversite personel alımına ilişkin başvurular tamamlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan personel alım ilanlarına göre iki üniversitedeki eksikliği gidermek amacıyla çeşitli alanlarda ilanlar yayınladı. Başvurularını kapatmak üzere olan üniversiteler toplam 154 sözleşmeli personel alımı yapacaklar.

Üniversite Kontenjan Bilgisi

Üniversitelere 657 Sayılı Kamu Hizmeti Kanununa göre 4/B sözleşmeli personel alımının yapılacağı bildirildi. Personel alımı KPSS Puanı kullanılarak gerçekleştirilecek. Bu konuya ilişkin olarak mülakat dışı personel alım kontenjanlarının dağılımı aşağıdaki gibidir;

154 Personel Alımı Yapacak Olan Üniversiteler ve Kontenjan Bilgileri:

Yalova Üniversitesi 109 Personel Alımı

30 Peyzaj, Park/Bahçe ve Temizlik İşleri,

5 Basit Bakım, Onarım,

7 Teknisyen,

3 Tekniker,

Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi! Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi!

25 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

40 Büro Personeli,

Selçuk Üniversitesi 45 Personel Alımı

5 Büro Personeli,

19 Destek Personeli (Temizlik),

15 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

1 Diyetisyen,

1 Mühendis (Bilgisayar),

4 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Görüntüleme),

Başvuru kapatılıyor!

Adı geçen iki üniversite 25 Mart 2024 tarihinde işe alım duyurularını yayınladı. Artık başvuru için son güne geliniyor. Henüz bu amaçla başvuru yapmamış olan adayların 8 Nisan’a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular yalnızca gerekli belgelerle birlikte yapılabilir. Duyuru detaylarına resmi siteler üzerinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru koşulları ne olacak?

Genel olarak başvuru sahibinin 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekecektir. Ayrıca herhangi bir kuruluştan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan ve herhangi bir emeklilik veya yaşlılık aylığı alması gerekmektedir. 2022 yılında KPSS’denlise için P94, ön lisans diploması için P93 ve lisan diploması için P3 üzerinden en az 50 puan almış olmak gerekiyor. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN