Ticaret Lisesi mezunları bu programda bir araya geldi… Ticaret Lisesi mezunları bu programda bir araya geldi…

ATSO KOBİ Akademisi tarafından, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar Müdürlüğü işbirliğinde Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantının açış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mühsürler yaptı. Mühsürler, “Malumunuz olduğu üzere dünyada yeşil dönüşüm ile ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Bu çerçevede Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile Paris İklim Anlaşması son derece önemli belgeler hâline geldi. Avrupa Birliği ülkeleri, ithalat ettikleri ürünlerin üretim süreçlerindeki karbon emisyonu düşüklüğüne dikkat edecekler. Bu durum, ihracatçı firmalarımızın yanı sıra üretim odaklı firmalarımızın da bu konuya eğilmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

eğitim verildi

Yeşil OSB Olarak Planlanıyor

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeşil dönüşüm gerekliliğini önceden uyguladıklarını söyleyen Mühsürler, ‘’Binamız termal kaynaklarımızla ısıtılan, elektriğini Güneş Enerjisi Santrali’nden sağlayan bir bina. BREEAM tarafından açılan yarışmada dünyanın en yeşil binası seçilmiş olmanın da gururunu yaşıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi de Yeşil OSB olarak planlanıyor. Bu da bizim bu konuya ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. KOSGEB İl Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak düzenlediğimiz bu toplantımızın yararlı olacağına gönülden inanıyor; KOSGEB Afyonkarahisar Müdürümüz Sayın Ayşe Yeşim Çepni’ye teşekkür ediyor; sizleri tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum’’ diye konuştu.

eğitim verildi

Çepni Bilgilendirdi

Mühsürler’in ardından KOSGEB Afyonkarahisar Müdürü Ayşe Yeşim Çepni kürsüye geldi. Çepni sözlerine “Dünyanın en yeşil binası ödülünü alan bu binada Yeşil Sanayi Destek Programı’nı anlatmak ayrıca keyif verici bir durum bizim için” diyerek başladı. Çepni, Dünya Bankası’nın finansörü olduğu programın 6 yıl süreceğini belirtti. Çepni’nin yanı sıra KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Murat Kahraman ile Büro Personeli Tevfik Safa Çam da toplantıda hazır bulundu.

Editör: Nurbanu Soy