TCMB, 2. Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak TCMB, 2. Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak

Tahran ile Tel-Aviv arasında yaşanan gerilimde tansiyonun giderek artması Almanya’da Dışişleri Bakanlığının bir uyarı yayınlamaına neden oldu. Ülkede yaşayan Almanların hızla İran’ı terk etmeleri noktasında yapılan uyarıda iki ülke arasında gerilimin bir anda zirveye ulaşabilme ihtimalinin olduğu ifade edildi.

İran ile İsrail’in taraf olduğu gerilimde Tahran yönetiminin karşı saldırısı ülkeleri de harekete geçirdi. Almanya’dan yapılan açıklamada Alman vatandaşların ülkeyi terk etmeleri noktasında uyarıldıkları görüldü. Yapılan açıklamada "Alman vatandaşları keyfi olarak tutuklanma, sorgulanma ve uzun hapis cezalarına çarptırılma riski altındadır. İran ve Alman vatandaşlığına sahip çifte vatandaşlar özellikle risk altındadır" ifadelerine yer verildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

İki ülke arasında yaşanan yüksek tansiyon sonrası vatandaşlarına ülkeyi terk etme uyarsında olan tek ülkenin Almanya olmadığı Fransa, Hollanda, Hindistan, ABD ve Rusya gibi ülkelerinde bu noktada uyarılar yayınlamaları dikkatlerden kaçmadı.

Uyarı yayınlayan bir diğer ülke olan ABD’de ise Başkan Joe Biden, bu gerilimde taraflardan bir tanesi olan İsrail’e sarsılmaz desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini de eklemesi olası savaş senaryosunda ABD’nin kime destek vereceğinin şimdiden belli olduğu şeklinde yorumlandı. 

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTA