Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarına yaptığı proje tanıtım toplantısında, belediye başkanı olması halinde ilk işinin Zafer Müzesi tadilatını belediye olarak tamamlayacaklarını söylemişti.

Devlet Bahçeli ve Özgür Özel görüştü! İşte detaylar… Devlet Bahçeli ve Özgür Özel görüştü! İşte detaylar…

Vaatleri Arasındaydı Ama Işin Aslı Bambaşka (1)

Köksal, ‘’6 yıldır yapılmayan bir Zafer Müzesi tadilatı var. Mecliste defalarca dile getirdim, soru önergeleri verdim ama bu tadilat bitmedi. 2017 yılında başlandı 600 gün içinde bitecek dendi. 600 gün değil 6 yıl geçti. Yedinci yıldayız hala Zafer Müzesi’nin tadilatı yapılmadı. Göreve gelir gelmez ilk işim o 6 yıldır bitirilmeyen Zafer Müzesi’nin tadilatını restorasyonunu belediye olarak üstlenmek olacak. Ve bu restorasyonu 30 Ağustos Zafer Bayramına yetiştireceğim’’ ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİNİN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL

Daha sonra bunu pek çok yerde tekrar dile getiren Köksal, son olarak seçimlerden önce düzenlediği basın toplantısında yine konuya değinmiş ve Zafer Müzesini Zafer Bayramında açacaklarını söylemişti.

Ancak Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünün bünyesinde bulunan Zafer Müzesi, İl Özel İdaresi tarafından ihalesi gerçekleştirildi. İl Özel İdarenin sorumluluğunda olan Zafer Müzesi’nin restorasyon çalışmaları da yine İl Özel İdaresinin takibi ile gerçekleştirildiği gibi Afyonkarahisar Belediyesinin sorumluluğunda bulunmuyor.

Kaynak: NURBANU SOY