Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte il genelinde yürütülen asayiş olaylarına ilişkin basın mensuplarına bilgilendirme yaptı.

Genel Asayiş Durumu ve İstatistikler Açıklandı

Uyuşturucudan, teröre, trafikten, göçle mücadeleye her alanda büyük bir titizlikle çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Vali Yiğitbaşı, il genelinde 1 Ocak-29 Şubat tarihlerinde 3 bin 742 genel asayiş olayı kaydedildiğini açıkladı. Bu olayların yüzde 90 oranda aydınlatıldığını ifade eden Vali Yiğitbaşı, evden hırsızlık olaylarında da yüzde 18’lik bir azalma yaşandığını söyledi.

12-15

Önemli Operasyonlar ve Tutuklamalar

Vali Yiğitbaşı, meydana gelen 5 kasten adam öldürme olaylarında 6 şahsın tutuklandığını ve olayların aydınlatıldığını paylaştı. Aranan şahıslara yönelik ülke genelinde de İçişleri Bakanlığının koordinesinde önemli çalışmalar yapıldığını bu kapsamda Afyonkarahisar’da bin 108 şahsın yakalandığını duyurdu.

Şehir girişlerinde yapılan yol uygulamalarında 156 bin 981 şahıs ile 30 bin 856 aracın sorgulandığını belirten Vali Yiğitbaşı, aranan 503 şahsın yakalandığını ve bin 793 araca cezai işlem uygulandığını açıkladı. Ayrıca, 5 kasten adam öldürme olayında 6 şahsın tutuklandığını ve meydana gelen olayların aydınlatıldığını paylaştı.

Okul Güvenliği ve Terörle Mücadelede Alınan Önlemler

Okul güvenliği konusunda yapılan çalışmalara da değinen Vali Yiğitbaşı, 7 ayrı lisede sabit okul polisi görevlendirmesi yapıldığını ve çeşitli noktalarda yapılan kontrollerde binlerce kişinin sorgulandığını belirtti. Ayrıca, terörle mücadele kapsamında 13 ayrı operasyonda 20 şahsın gözaltına alındığını ve il genelinde önemli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

10-16

Narkotik Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadeledeki İlerlemeler

Narkotik suçlar konusunda yapılan operasyonlarda 226 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve bu operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirten Vali Yiğitbaşı, kaçakçılıkla mücadele kapsamında da 55 farklı operasyonda 75 şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

Trafik Kazaları ve Seçim Sürecine İlişkin Bilgilendirme

Trafik kazalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Vali Yiğitbaşı, 295 yaralamalı ve 2 ölümlü kaza meydana geldiğini, bu kazalarda 365 vatandaşın yaralandığını ve 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Ayrıca, seçim sürecine ilişkin polis ve jandarma görevlendirme sayılarını da paylaştı.

11-14

AKÜ’de 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Spor Oyunları Başladı! AKÜ’de 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Spor Oyunları Başladı!

Vatandaşlardan Destek Çağrısı

Toplantıda Narkotik Veri Analiz Sistemi (NARVAS) Projesi hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, vatandaşların uyuşturucuyla mücadele konusunda daha fazla destek olmalarını istedi ve NARVAS Projesi ile ilgili detayları paylaştı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN