Başkan Kızıltoprak, "Vekilimiz kefilimizdir" Başkan Kızıltoprak, "Vekilimiz kefilimizdir"

ATSO KOBİ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tahkim ve Arabuluculuk Paneli Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Panelde açılış konuşması yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Geçen yıl yine aynı gün ve Cemil Çiçek’in katılımlarıyla Arabuluculuk Merkezi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında açılışını yapmıştık. Bugünde, benim de duymaktan ve öğrenmekten çok memnuniyet duyduğumu ifade ederek, ilk defa tahkim ve arabuluculuk üzerine bir panel gerçekleştiriliyor ve yine biz buna ev sahipliği yapıyoruz. Açıkçası Afyonkarahisar son 10 yılda özellikle, gerçekten istikrarlı, güçlü bir büyüme ve öncülük ettiği pek çok sektörle adından ülke çapında ve dünya çapında güçlü bir şekilde söz ettiriyor. Bizde bundan geldiğimiz 2 yıldan itibaren Ticaret Sanayi Odamızla, vekillerimizle, Belediye başkanımızla ve pek çok kurumumuzla birlikte katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ancak böyle pek çok konuda biz, hem işin teorisiyle hem de felsefesiyle öncülük etmeye her zaman hazırız. Hem ülkemizin mevzuatla alakalı konularda yeni anayasayla ilgili buradan söyleyebilirim ki, hem de kendi şehrimizin dinamikleriyle ilgili ülkemize de katabileceğimiz başka alanlarla ilgili öncülük ve liderlikle ilgili biz burada hazırız” diye konuştu.

DAHA FAZLA GÜNDEM DE TUTMAMIZ LAZIM

Kurumlarla birlikte uyumlu bir şekilde çalışmalar yapabileceğinin altını çizen Vali Yiğitbaşı, “Bugün hem baromuzun hem Ticaret Sanayi Odamızın, folk uyum merkezimizin yine başsavcılığımızın destekleriyle bakım kurumlarımızın çok güzel bir işbirliğinin örneğini burada göreceğiz. Biz kurumlarımızla, kuruluşlarımızla gayet uyumlu, çalışkan ve idealist bir şekilde hem şehrimiz hem de ülkemiz babında devam ediyoruz. Diliyorum bu panelde güçlü güzel bir adım olur. Bu hukuki süreçlerde yığılmanın ve yoğunlaşmanın önünü almak için, hem zamandan tasarruf hem insanların emekleriyle ilgili hukuki süreçlerdeki yoğunlaşmayla ilgili bir katkısı olur. Arabuluculuk uygulamalarının daha da bilinilir olmasına başkanımızla konuşup biraz daha fazla gündem de tutmamız lazım. Dolayısıyla biz bunu gündeme getirilmesi noktasında, uygulama noktasında ki eksikliklerde de elimizden geldiğince Afyon özelinde pilot çalışmalarla ya da Türkiye çapında genele şamil olabilecek uygulamalarda örnekler ve tedbirler önerme konularında her zaman için inşallah elimizden gelen katkıyı sağlayacağımızı ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum” dedi. N\S

Editör: Nurbanu Soy