Türkiye’nin en eski esnaf lokantalarından biri olan, beşinci kuşak nesil tarafından tarihi dokusu korunarak hizmet veren, ismini lokantanın kurucusu Yağcıoğlu Mustafa Bey’in oğlu Ahmet Madenci’nin kısa boylu olmasından alan Aşçı Bacaksız, eşsiz lezzetlerini günümüzde de misafirlerine ulaştırıyor. Sadece altı masası bulunan, Aşçı Bacaksız’da kuzu eti ile yapılan kuzu kebabı, pilav ve kuru soğan eşliğinde sunuluyor. Masa ve sandalyeler de orijinal ve lokanta kadar geçmişin izlerini taşıyor.

Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Ali Rıza Çalışır, Uğur Kolsuz, Mehmet Keklik, Betül Büyükkılıç ve Harun Reşit Han, eşi Burhan Selim Yiğitbaşı ile birlikte tarihi dokusunu ilk günkü ihtişamıyla koruyan Aşçı Bacaksız lokantasını ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, özenle hazırlanan ve geleneksel pişirme yöntemlerinin günümüzde de devam ettirildiği o kebabın tadına baktı.

MEŞHUR LEZZETİN SIRRINI DİNLEDİK

Türkiye’de 3, Dünyada 49 Gastronomi şehrinden biri olan Afyonkarahisar’da tarihi dokusunu ve geleneksel yöntemlerini korumayı başarmış esnaf lokantasının olmasının önemli olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “ Şehrimize gelen hemen her misafirimizin merak ettiği ve mutlaka uğradığı esnaf lokantamız Aşçı Bacaksız, Afyonkarahisar’ın en gözde mekânlarından biri. Bizler de bugün asırlık mekânımız bu esnaf lokantamızı ziyaret ederek, meşhur lezzetimiz kebabın usta elleriyle bir araya geldik. Kendilerinden hem bu lezzetin sırrını hem de beşinci kuşağa kadar gelen kültürün inceliklerini dinledik. Ustalarımız meslek sırlarını “İşini gerçekten severek ve hakkını vererek yapmak, sebat etmek ve en önemlisi kanaatkâr olabilmek” olarak tanımlıyorlar. Esnaf lokantamızın nice uzun yıllar daha şehrimize hizmet etmesini diliyorum” dedi.

Yenilenen haliyle oldukça ilgi gören Uzun Çarşı’da da incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, vatandaşlarla sohbet etti, hal ve hatırlarını sordu. \T.Ö

Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı

Editör: Tuğba Özkan