Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri Bayramlaşma töreni bugün saat 14.00’te Taş Medrese’de yapıldı.

Tören için alana gelen Vali Yiğitbaşı’nın makam otomobilinden indiğini gören Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, yanında CHP İl Başkanı Erhan ile birlikte koşarak karşıladı.

10026587 9Cbb 4F8B 99D4 27A05Fead573

Bayramlaşma tören alanına Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal birlikte girdiler.

*

TÜM MİLLETVEKİLLERİ KATILDILAR

Bayramlaşma törenine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan ile İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun’da katıldılar.

Bayramlaşma Töreninde ilk sözü alan Belediye Başkanı Burcu Köksal birlik ve beraberlik içerisinde Afyonkarahisar’a önemli hizmetler yapacaklarına inandığını söyledi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’da Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Burcu Köksal’ı kutlayarak başladığı konuşmasında bayramlarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, küs ve dargınların bu bayramda barışmalarının gerekliliğine işaret etti.

*

TAYTAK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak uzun süre alkışlanan konuşmasında Cumhur İttifakının iki kanadından birisini oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi olarak Afyon’a hizmet noktasında Belediye Başkanı Burcu Köksal’a destek olmalarının Afyon sevdalarından dolayı gerekli olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar’a yapılacak her hizmette MHP’li Belediye Başkanlarına nasıl destek oluyorlarsa, diğer partilerden seçilen Belediye Başkanlarına da aynı şekilde destek olmalarının boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Taytak’ın bu sözleri uzun süre alkışlandı.

MHP Milletvekili Taytak, Bayramlarda küslerin ve dargınların barışması, birlik ve beraberlikten hep söz edile geldiğini belirterek, ‘Önemli olan bu dilek ve temennilerin gerçekleşmesi ve bunun yaşanmasıdır’ dedi.

Taytak konuşmasında ayrıca iki önemli hususa değindi; ‘Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde 31 mart seçimlerini yaşamış ve seçimler sonuçlanmıştır. Ama bu süreçte Cumhurbaşkanımız iki önemli imza atmıştır. Bu imzalardan birincisi PKK’nın kökünün kazanmasına yönelik atılan imzadır. Türkiye bilindiği gibi Irak’a 30 km girmiş ve burada bir güvenlik şeridi oluşturmuştu. Şimdi bu 30 km 60 km ye çıkartılıyor. Bunun anlamı şudur. Türkiye artık bu şekilde Irak içlerine girerek PKK’nın kökünü kazıyacaktır’ dedi.

Taytak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci imzasının da önemli olduğunu ifade ederek, ‘Cumhurbaşkanımız bu süreçte attığı ikinci imza Kızıldeniz ile ilgilidir. Bu sayede Kızıldeniz’de Türk denizi olacaktır’ dedi.

Guzbeyyy

*

ÖZKAYA ÖZELEŞTİRİ YAPTI

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan yaptığı konuşmada ortak paydalarının Afyonkarahisar olduğuna işaret ederek, ‘ Seçilen tüm Belediye Başkanlarını kutluyorum. Ortak paydamız Afyon olduğu için elimizden gelen desteği vereceğiz ve birlikte çalışacağız’ dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’de Gazze’de İsrail’in yaptığı katliama duyduğu tepkiyi dile getirdi ve bu zulmün bitirilmesine yönelik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı çalışmaları aktardı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’da konuşmasına ilk olarak özeleştiri yaparak başladı.

Özkaya, ‘Biz AK Parti olarak Afyon’u 20 yıl yönettik. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir. Sandıktan çıkan sonuca, halkımızın kararına saygılıyız. 2028 yılına kadar Milletvekili olarak görevdeyiz. Bu süreçte de Afyon’a hizmet edeceğiz’ dedi.

*

VALİ YİĞİTBAŞI ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNDİ

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Cahit Zarifoğlu’nun sözünü aktararak başladı konuşmasına;

Üstadım” dedim, “Bayrama ne alayım?” Dedi:

Birkaç piri faniden gönül, birkaç çocuktan gülücük, alabilirsen birkaç fakirden de dua al

 ‘İşte bizler burada sizlerin karşısında bulunan yöneticiler olarak yapacağımız şey bu satırlarda bu mısralarda dile getirilen kısacık dizelerden ibarettir’ dedi.

Afyon'da 1 Mayıs Kutlamaları sönük geçti! Afyon'da 1 Mayıs Kutlamaları sönük geçti!

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’da törende yaptığı konuşmada Belediye Başkanı olarak seçilen Burcu Köksal’ı tebrik etti ve Afyon’da iki yıldır Vali olarak görevde olduğunu, şimdi Burcu Köksal ile birlikte Afyon’da üç kadın Belediye Başkanı daha olduğunu vurgulayarak, ‘Bugüne kadar hiç olmadığı kadar kadınlar Afyonda yönetimlerde yer aldı. Birlik ve beraberlik içerisinde kamuda görevli diğer hanımlar ile birlikte ilimizi daha ileriye götürmek için çalışarak başarıya ulaşmayı temenni ediyorum. Canımızı dişimize takarak çalışacağız’ dedi.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonlu Şehitler ile ilgili hazırlattığı kitabı da tanıttı.

Kitapta Afyonlu Şehitler yer alıyor ve 1924’e kadar giden bir arşiv bulunuyor.

I M G 20240410 W A0218(1)

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının sonunda söylediği sözlerde uzun süre alkışlandı.

Vali Yiğitbaşı, ‘Bundan sonraki bayramları da böyle Şanlı Bayrağımızın altında kutlarız inşallah’ dedi.

HABER: GÖKHAN KOCAASLAN - RAMAZAN KURNAZ - NURBANU SOY - MURAT ŞENTÜRK - BUSE YILDIRIM 

 

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN – RAMAZAN KURNAZ – NURBANU SOY - MURAT ŞENTÜRK – BUSE YILDIRIM