Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk milletinin coğrafyanın vatan haline gelmesinin şehit ve gazilere olan minnet borcuyla gerçekleştiğini ifade etti. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Karakaş, gazilik unvanının Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde fedakarlık yapmaktan kaçınmayan vatan evlatlarının hak ettiği bir onur olduğunu vurguladı.

Karakaş, Türk milletinin tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşadığını ve esarete boyun eğmediğini belirtti. Bu sebeple Türk milletinin şehitlik ve gazilik unvanını hak ettiğini söyleyen Karakaş, "Gazilerimizin hatıralarını yaşatmak amacıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi 'Gaziler Günü' olarak kabul edildi" dedi.

Karakaş, Türk milletinin vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal değerleri uğruna mücadeleler verdiğini ve eşsiz zaferler kazandığını belirtti. Bu mücadelede kendilerini seve seve ortaya koyan Mehmetçiklerin, ya şehitlik ya da gazilik unvanına layık görüldüğünü söyledi. Karakaş, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz Destanı'na kadar olan dönemde vatan, bayrak ve ezan gibi kutsallar uğruna mücadele vererek gazilik unvanı alan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazileri rahmet ve minnetle anarak, hayatta olan gazilerin ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür sürmelerini diledi. \\T.Ö

Şuhut'ta sağanak etkili oldu! Şuhut'ta sağanak etkili oldu!

Editör: Tuğba Özkan