Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin TİP Milletvekili Can Atalay için Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında hak ihlali kararı vermesi, Türkiye'nin gündemine oturdu. CHP lideri Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmenin ardından Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını talep etti. Kurtulmuş gerekli çağrıyı yaptı ve Danışma Kurulu, Yargıtay'ın AYM kararıyla ilgili toplanacak.

Şuhut'ta sağanak etkili oldu! Şuhut'ta sağanak etkili oldu!

Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplantısının saat 17.00'de yapılacağı belirtildi. Toplantıya tüm siyasi partilerin grup başkan ve başkanvekilleri ile CHP Genel Başkanı da katılacak. Yargıtay'ın kararına nasıl bir tutum alınacağı bu toplantıda belirlenecek.

Danışma Kurulu toplantısı öncesinde parti grupları hareketlendi. AK Parti grup başkanvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala'nın da katıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptı. CHP'nin ardından HEDEP de konunun detaylı olarak ele alınması için genel görüşme talebinde bulundu.

CHP grubunun, konunun Genel Kurul'da gündeme alınana kadar Meclis Genel Kurulu'nda nöbet tutacağı açıklandı. Diğer muhalefet partilerinin de bu nöbete katılması için temaslar başladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP, İYİ Parti ve HEDEP grup başkanvekilleriyle görüşerek muhalefetin ortak bir tepki vermesini sağlamaya çalıştı. SAADET Grubu da bir basın toplantısı yapacak.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına uyulmamasına hükmetmişti. Daire, ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daire ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için kararı TBMM Başkanlığı'na göndermişti. CEMİLE KAYTAN

Editör: Cemile Kaytan