Türkiye genelindeki 20 milyondan fazla öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders zilinin çalmasıyla birlikte ikinci döneme adım attı. Milli Eğitim Bakanlığı, tatil süresince öğrencilere ödev verilmeyeceğini belirtmişti, bu süre zarfında öğrenciler dinlenip enerji topladı.

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ 5 NİSAN'DA BAŞLIYOR

5 Nisan Cuma Günü Başlayacak Olan Ara Tatil 10 Gün Sürecek

İkinci dönem ara tatili 5 Nisan Cuma günü başlayacak ve 15 Nisan'da öğrenciler derslere kaldığı yerden devam edecek. Bu tatil, öğrencilere 10 gün boyunca nefes alma fırsatı sunacak.

Sınav Heyecanı Kapıda: LGS ve YKS Tarihleri Belli Oldu

öğrenci

Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

LGS 2 HAZİRAN'DA, YKS İSE 8-9 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞECEK

İkinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri, sınav heyecanı yaşayacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran Pazar günü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8 ve 9 Haziran'da yapılacak. YKS'ye katılacak adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kimlik numaraları ve şifreleriyle gerçekleştirebilecek.

YKS SONUÇLARI TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

TYT 8 Haziran Cumartesi, AYT ve YDT 9 Haziran Pazar Günü Yapılacak

YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Sınav sonuçları ise 17 Temmuz'da adaylarla paylaşılacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 14 Haziran'da Sona Erecek

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Öğrenciler yaz tatiline girecekleri 2024-2025 eğitim öğretim yılına ise 9 Eylül Pazartesi günü başlayacaklar.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN