Altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş, İran ile İsrail arasındaki gerilimin ardından dalgalanan altın piyasasını değerlendirdi. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ’TEN UYARILAR

Nisan ayında da yükselişini sürdüren altın fiyatları, İran-İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle yavaşladı. Bir ons altının fiyatı 2 bin 384 dolardan 2 bin 417 dolara yükseldi ancak daha sonra 2 bin 373 dolara düştü. İslam Memiş, 2 bin 380 dolar seviyesinin piyasa için risk olduğunu, altının bu seviyenin altına düşmesi hâlinde 2 bin 330 dolara kadar düşebileceğini söyledi. İslam Memiş, altın fiyatlarındaki dalgalanmanın 45 dolara ulaştığını ve değerin 2 bin 380 dolarda korunması için çaba sarf edildiğini söyledi. 

Yasaklı madde tespit edilen limonlarla ilgili soruşturma başlatıldı! Yasaklı madde tespit edilen limonlarla ilgili soruşturma başlatıldı!

2 bin 380 seviyesi piyasa için önemli bir nokta ve bu seviyenin altında bir kırılma izlenecek. İslam Memiş, şu anda bir ons altının önemli değerinin 2.380 dolar olduğunun altını çizdi. Aşağı yönlü kırılma durumunda 2 bin 330 dolar seviyesini, yukarı yönlü kırılma durumunda ise 2 bin 415 dolar seviyesini takip edeceğini söyledi. Memiş, İran ile İsrail arasındaki gerilimin unutulma noktasına kadar azalmasını beklediğini söyledi. Düşüşün yaklaşık iki hafta daha devam etmesini beklediğini söyledi. 

Kaynak: SAİT KARADUMAN