Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu? Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu?

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in davetlisi olarak Atina'ya yaptığı resmi ziyaretin başarıyla tamamlandığını aktararak, 65 yıllık bir aranın ardından yapılan bu ziyaretin Türk-Yunan ilişkileri açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, "2017 yılında yine benzer bir ziyareti gerçekleştirmiştik. Bu seferki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için Atina'ya dönmemizin memnuniyet verici olduğunu belirtmek isterim." dedi.

Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 2016 yılındaki son toplantısından sonra 7 yıllık bir aranın ardından konseyin 5. toplantısını gerçekleştirdiklerini aktardı. Toplantıda eğitimden tarıma, turizmden ticarete kadar birçok alanda imza altına alınan anlaşma metinlerinin öneminin altını çizdi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde ortak konuların ve iş birliğinin ele alındığına değinen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Miçotakis ile yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bakanların katıldığı konsey toplantısında ise birlikte başkanlık ettiklerini açıkladı.

Ziyaretin ayrıntıları hakkında bilgi veren Erdoğan, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin de değerlendirildiğini belirtti. Erdoğan, Gazze ve işgal altındaki diğer Filistin topraklarında yaşanan zulmün uluslararası toplum tarafından görmezden gelinmemesi ve insani yardımların ulaştırılması konusunda Yunanistan'la benzer görüşlerin paylaşıldığını ifade etti.

Editör: Duygu Özger