20-22-27-29 Aralık tarihlerinde yapılan etkinlikte aşçılık programı ikinci sınıf öğrencileri misafir öğrencilere aşçılık mesleği hakkında bilgi verdiler, mutfak ekipmanlarını ve baharatları tanıttılar.

Afyonkarahisar'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi! Afyonkarahisar'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi!

Yerli malı haftası

Etkinlikte yerli malı haftasıyla ilgili yerel ürünlere vurgu yapıldığını belirten Öğretim görevlisi Tansu Çelik yapılan yemeklerde Afyon’un coğrafi işaretli ürünlerinden vişne ve kaymağın tatlılarda kullanıldığını belirtti. Bununla beraber Türk Mutfağında yer alan yemeklerden Kayseri yağlaması,  Çökertme kebabı, lahmacun ve sokak lezzetlerinden de tantuniye yer vererek coğrafyamızda yer alan ürünlerle öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak istediğini söyledi.

Yerli malı haftası

SIFIR ATIK VURGUSU

Geleneksel lezzetleri yenilikçi yaklaşımlarla misafirlere sunan Aşçılık öğrencileri misafir öğrencilerle beraber pişirmekten ve bu güzel etkinliğe rehberlik yapmaktan dolayı kendilerini iyi ve mutlu hissettiklerini ifade ettiler.

Yerli malı haftası

Tatlı çalışmalarında kremalı rulo pasta, vişneli kaymaklı muhallebi,  kremalı kekler vb. yapıldı. Ayrıca etkinlikte çölyak hastası öğrenciye glütensiz fasulye köftesi ve vişneli tatlı yapıldı. Öğretim Görevlisi Erkan Çelik ise son yıllarda belirgin hale gelen ve tüm dünyanın dikkatini çeken, mutfakta sıfır atık konusunda da duyarlı davrandıklarını ve bu konu ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirtti.   Etkinlikte süt endüstrisinde atık konumunda olan peynir altı suyundan hazırladıkları ve ismini Frig vadisinden esinlenerek Frikus adını verdikleri sağlıklı içeceğin gelen misafirlere ikram edildiğini ve beğeniyle tüketildiğini ekledi.

Yerli malı haftası

Kaynak: NURBANU SOY