Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yüksek hızlı trenle seyahat eden vatandaş sayısının 80 milyona yaklaştığını belirtti. Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) bugüne kadar 79 milyon 581 bin kişiye hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sunduğunu ifade etti.

Bakanlığın 2009 yılından beri YHT hatlarını genişletmeye devam ettiğini aktaran Uraloğlu, ilk olarak Ankara-Eskişehir hattını 2009 yılında, Ankara-Konya hattını 2011 yılında, Ankara-İstanbul hattını 2014 yılında, Konya-Karaman hattını 2022'de hizmete açtıklarını hatırlattı. Son olarak 27 Nisan'da açılan Ankara-Sivas YHT hattıyla birlikte Türkiye'nin, YHT teknolojisi kullanan ülkeler arasında dünyada 8. Avrupa'da ise 6. sıraya yerleştiğini belirtti.

"Yüksek hızlı trenler, mesafeleri kısaltarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor. Yüksek hızlı tren hatlarımızı yaygınlaştırmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor." diyen Uraloğlu, 2053 Ulaştırma Master Planı çerçevesinde YHT hatlarıyla ülke genelinde 52 ilin daha birbirine bağlanacağının haberini verdi. Hâlihazırda Ankara-Afyonkarahisar-İzmir ve Ankara-Bursa YHT hatlarında yapılan çalışmaların da sürdüğünü ekledi.

SİMPSONLAR GELECEĞİ NASIL BİLİYOR TÜYLER ÜRPERTEN ÖNGÖRÜLERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ SİMPSONLAR GELECEĞİ NASIL BİLİYOR TÜYLER ÜRPERTEN ÖNGÖRÜLERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Bakan Uraloğlu'nun aktardığına göre, her geçen gün YHT'lere olan ilgi artmakta. Yüksek hızlı trenler, şimdilik 11 ile doğrudan, 9 ile de bölgesel ve otobüs bağlantısıyla hizmet veriyor. Uraloğlu, "Şu ana kadar 79 milyon 581 bin vatandaşımıza hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sunduk." değerlendirmesini yaptı. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran