Antalya Ticaret Borsası tarafından 12’nci kez düzenlenen YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde açıldı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası, iki büyük stantla Afyonkarahisar’ın lezzetlerini tanıttı.

ATSO standında ilk gün ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan ve Kurul Üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Güzel, ATSO Meclis Üyesi Ahmet Akkent, ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol ve ATSO personeli hazır bulundu.

GASTRONOMİDE 3 İLDEN BİRİYİZ

YÖREX hakkında değerlendirmelerde bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Türkiye’de Afyonkarahisar olarak UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi dalında Türkiye’deki 3 ilden bir tanesiyiz. Dünyada da 49 ilden birisiyiz. Dolayısıyla haklı olarak buraya çıkarma yapmamız gerekiyordu. Adeta öyle de oldu. Hem Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamızın’ın, hem de Afyonkarahisar Ticaret Borsamız’ın standı mevcut. Birçok yöresel lezzetimizi YÖREX Fuarı’nda ziyaretçilere tattırıyoruz. Çok memnun kalıyorlar. Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ile Dünya Odalar Federasyonu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu standımızı ziyaret etti ve ürünlerimizin lezzetine baktılar. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, YÖREX’e her katıldığımızda standımızı ziyaret ederek uzunca bir süre duruyor. Haklı olarak bu ürünlerimizin gururunu yaşıyoruz” dedi.

500’E YAKIN STANT VAR

YÖREX’e katılımın her geçen yıl daha da arttığına dikkat çeken Serteser, “5 Kasım pazar gününe kadar Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız’ın standı ürünlerimizi fuar ziyaretçilerine tattıracağız. 12 yıldır bu fuarın düzenlenmesine öncülük eden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali Çandır’a ve tabii ki TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. YÖREX’te yaklaşık 500 stant var; her geçen gün büyüyor. Her seferinde de Odamız olarak burada yer alıyoruz. Afyonkarahisarımızı gastronomi dalında tanıtmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ MUTFAK KURDU

Serteser, “Coğrafi işaret tescili Odamız’da olan Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, Afyon Manda Kaymağı; gastronominin haricinde Afyon Mermerimiz, maden suyumuz burada. Afyonkarahisar Belediyesi, standımıza mutfak kurdu. Birçok yöresel ürünü Belediyemiz personeli de tattırıyorlar. Standımızın önü hiç boş kalmıyor. En fazla ilgi gören stantlar arasında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız ile Afyonkarahisar Ticaret Borsamız’ın standı var.  Coğrafi İşaret Tescili çok önemli. Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde 50’ye yakın Coğrafi İşaret Tescili almış ürünümüz var. Hem Odamız olarak hem de diğer kurumlar olarak bunu artırmaya çalışıyoruz. Ne kadar çok Coğrafi İşaret alırsak Afyonkarahisarımızı o kadar tanıtmış olacağız” dedi.

Öte yandan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, YÖREX’te stantların ziyaretinden önce düzenlenen Açılış Töreni’ne katıldı. Serteser, YÖREX’te Afyonkarahisar Ticaret Borsası standını da ziyaret ederek ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ile sohbet etti. 

ATSO STANDINDA YER ALAN KURUM VE İŞLETMELER

• Afyonkarahisar Belediyesi (Gastronomi Birimi)

Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı

• Akkent Şekerleme

• Avşar Maden Suyu

• Bedura Kozmetik

• Cumhuriyet Sucukları

• Domates (Sera Domatesi)

• Haşhaşella-Gelincik

• İkbal Lokantacılık

• Keçe (Gülenay Yalçınkaya)

• Kumartaşlı Gıda

• Mabella Marble

• Şuhut Kaymakamlığı Karargah Ar Dijital Rehber Fotoğraf Alanları

• Şuhut Keşkek Evi

• Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trio

YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı 5 Kasım 2023 tarihine kadar açık olacak.

Editör: Nurbanu Soy