Divle obruk peyniri turistlerin en çok ilgisini çeken Anadolu lezzetleri arasında yerini alıyor. Turistler bu peyniri ölmekle bitiremiyor. Öyle ki peynir kilo kilo dünyanın her yerine satış yapıyor. Ülkemizin en ünlü lezzetleri arasında yer alan bu peynir saçtan kemiklere kemiklerden cilde pek çok fayda sağlıyor.

Sağlıklı Beslenme Trendinde Divle Obruk Peyniri Tercih Ediliyor

Yıllar geçtikçe sağlıklı beslenme trendine olan ilgi de artıyor. Bu açıdan bakıldığında Obruk peyniri iri gibi hem yöresel hem de doğal tatlar sağlıklı beslenme trendine adından sıkça bahsettiriyor.

5 Bin Yıllık Tedavi: Bu Arılar Şifa Dağıtıyor 5 Bin Yıllık Tedavi: Bu Arılar Şifa Dağıtıyor

Divle Obruk peyniri yüksek protein içeriği sayesinde protein ihtiyacına hızlı yanıt sağlıyor. Yüksek proteinli içeriği sayesinde özellikle sporcuların vazgeçilmezi olmayı başarıyor.

Vücudumuzun vazgeçilmezi diş ve kemik sağlığına da bu peynirle katkı sağlamanız mümkün. Kalsiyum deposu olan bu peynir özellikle çocukların beslenme rutinine mutlaka eklenmeli.

Bağırsak sağlığını bire bir etkileyen probiyotikler için de yine bu peynir doğru adres diyebiliriz. Divle obruk peyniri sindirim sisteminin dengelemek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru bir besin tercihi olacaktır.

Laktoza karşı hassas bünyelerinde yine tercihini bu peynirden yana rahatlıkla kullanabilir. Divle obruk peyniri diğer peynir çeşitlerine oranla daha az laktoz içerir . 

Kaynak: GAMZE KOÇAK