Berlin'de Konrad Adenauer Vakfı'nın düzenlediği bir panelde konuşan Miçotakis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde belirgin bir yumuşama olduğunu belirtti. Miçotakis, "Son birkaç ayda ilişkilerimizde ciddi bir yumuşama gördük. Orta Doğu'daki son krizden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iki kez görüşmüştüm. İlişkilerimizi normalleştirmeye yönelik bir rota üzerinde anlaştık. Olumlu bir gündem belirlemek ve uzun süredir devam eden farklılıklarımızın askeri çatışma riski doğuracak noktaya tırmanmasına izin vermemek amacıyla Aralık ayında Yunanistan'da tekrar bir araya geleceğiz. Zorlukları ele alarak olumlu bir gündem oluşturmak benim benimsediğim yaklaşımdır" dedi.

ERDOĞAN İLE TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ DE MASAYA YATIRILACAK

Miçotakis, Erdoğan'ın Hamas'a yönelik yorumlarına katılmadığını, ancak bu durumun Erdoğan'ı Yunanistan'da ağırlamamak için bir neden olmayacağını ifade etti. "İkili ilişkilerimizi konuşacağız. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri konuşacağız," dedi. Gazze'de yaşanan durumu da yorumlayan Miçotakis, şu anki durumun daha da kötüleşmemesi gerektiğini, bunun Türkiye'nin de çıkarına olduğunu belirtti.

7 ARALIK'TA ATİNA'DA 5. YÜKSEK DÜZEYLİ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

"Leylekli köy" misafirlerini ağırlamaya başladı "Leylekli köy" misafirlerini ağırlamaya başladı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan bir başka açıklamada, Yunanistan ile Türkiye arasındaki 5. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 7 Aralık tarihinde Atina'da düzenleneceği belirtildi. İki ülke tarafından ortaklaşa olarak kabul edilen bu tarih, Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmalara yeni bir soluk getireceği düşünülüyor. İHA

Editör: Cemile Kaytan