747 bini aşkın turist balonla uçtu: O iller arasında Afyon’da var! 747 bini aşkın turist balonla uçtu: O iller arasında Afyon’da var!

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı çerçevesinde gerçekleşen bu ziyarette, Erdoğan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile ikili görüşme gerçekleştirdi ve ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis ile de bir araya geldi.

Miçotakis, Türklere Yunan adalarında 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, ikili ticarette 10 milyar dolar hedefi belirlendiğini belirten Miçotakis, Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisinin karara bağlandığını söyledi. Görüşmede, çevremizde yaşanan olayların analizinin yapıldığı, aşırılıkların bertaraf edilmesi, insani değerlere saygı gösterilmesi ve silahsız sivillerin korunması konularında hemfikir olunduğu ifade edildi. Kıbrıs konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarının önemine vurgu yapıldı.

2.KÖPRÜ PROJESİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise buluşmalarda yapıcı bir diyalog yürütülerek sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. İpsala Sınır Kapısı'ndaki 2. köprü projesinin önemine işaret eden Erdoğan, Ege ve Doğu Akdeniz'deki durumlar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve Dışişleri bakanlarından çalışmaları ele almalarını talep ettiklerini ifade etti. N\S

Editör: Duygu Özger