Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından danışmanlık ve işbirliğiyle düzenlenen yarışma, sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmelerini amaçlıyor. TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan, ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında, sinema öğrencilerinin senaryolarını filme dönüştürmelerine 20 yıldır destek olmaktan mutluluk duyduklarını ve gençlerin tecrübeli ve bilgili olarak sinema sektörüne katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti.

20 BİN TL DESTEK VE DANIŞMANLIK VERİLDİ

Proje Sonuç Konferansı başladı! Proje Sonuç Konferansı başladı!

Okan, gençlerin hayallerine inandıklarını ve sinemanın sürdürülebilirliğini sağlamak için bu yolda ilerlediklerini vurgulayarak, yarışmanın büyümesinde destek veren sponsorlara, Nişantaşı Üniversitesi'ne ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti. Yarışmada finale kalan 10 isim arasından birinciliği "Pamuk" filmiyle Özkan Emre, ikinciliği "Yersizyurt" filmiyle Ali Baran Baz ve üçüncülüğü "Abaküs" filmiyle Feyzi Baran elde etti. Ayrıca yarışmada finale kalan 20 eser arasından seçilen 10 projeye TÜRSAK tarafından 20 bin TL destek ve danışmanlık verildi.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgilere "geleceginsinemasi.com" adresi ve TÜRSAK'ın sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabiliyor. 

Kaynak: NURBANU SOY