Demir Akciğerdeki Adam olarak tanınan Paul Alexander, 72 yıl bir kapsül içerisinde yaşadıktan sonra 78 yaşında hayatını kaybetti.

72 yıl kapsül içinde yaşayan Demir Akciğerli adamın ilham veren hayatı!

Altı yaşındayken çocuk felci geçiren ve 72 yılını Paul Alexander, boyundan aşağısının felç olması nedeniyle kendi başına nefes alma yetisini de kaybetti.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’

Dışarıda arkadaşları ile oyun oynarken birden rahatsızlandığını belirten Alexander, daha sonrasından ise tüm hareket yeteneğini kaybettiğini söyledi. Çocuk felcine yakalanan neredeyse tüm çocukların yaşamaması sebebiyle Alexander’ında fazla yaşamaması bekleniyordu.

72 yıl kapsül içinde yaşayan Demir Akciğerli adamın ilham veren hayatı!

Demir Akciğerli adam hayatını kaybetti! Demir Akciğerli adam hayatını kaybetti!

Ancak Alexander, o günleri şöyle anlatır, ‘’Ölmeyecektim. Ölmek istemiyorum ve bu hastalığı yenmek için mücadele edeceğim’ dedim’’

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

Alexander pes etmedi ve o kapsülün içinde çizim yapmayı öğrendi. Eğitim hayatından vazgeçmeyen Alexander liseden mezun olduktan sonra Güney Metodist Üniversitesi'nde okuyarak 1984 yılında Austin'deki Texas Üniversitesi'nden hukuk diploması aldı. Avukat olan Alexander, iki yıl sonra baroya kabul edildi ve onlarca yıl avukatlık yaptı.

Paul Alexander ayrıca kendi biyografisini anlattığı ve 8 yılda tamamladığı bir kitap yazdı.

Alexander, demir akciğerde en uzun süre yaşayan kişi olarak Guinness Rekorlar kitabına girdi.

 72 yıl kapsül içinde yaşayan Demir Akciğerli adamın ilham veren hayatı!

Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında imzalar atıldı! Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında imzalar atıldı!

Demir akciğer nedir?

1928 yılında Amerikalı Philip Drinker ve Louis Shaw tarafından icat edilen demir akciğer makinesi, kas kontrolü kaybedildiğinde kişinin nefes alıp vermesini sağlamaya yarayan bir cihaz.

Cihaz 1940’lar ve 1950’lerde yaygın olan çocuk felci hastalığının tedavisinde kullanılarak ünlü hale geldi.

Demir bir kapsül içine konulan hastanın başı kauçuk yaka aracılığıyla cihazın bir ucundan dışarı çıkarılarak kapsül içindeki hava basıncı periyodik olarak değiştirilir. Bu sayede cihaz hastanın akciğerini şişirip söndürür. Basınç düşük olduğunda göğüs genişler ve hava hastanın ağzından akciğere çekilir, basınç artırıldığında göğüs eski konumuna döner ve hava dışarı itilir.

İlerleyen yıllarda daha modern solunum cihazlarının icat edilmesi ile birlikte demir akciğerlerin kullanımı sona erdi. Alexander cihazın ABD'deki son iki kullanıcısından biriydi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ