Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, yönetim kurulu kararıyla Sergen Yalçın’ın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirildiği bildirildi. Yalçın ile 4 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtildi. Futbolculuk kariyerinde ay-yıldızlı formayı da giyen Sergen Yalçın, böylece milli takımda teknik direktörlük görevini üstlenecek.
BEŞİKTAŞ’LA ÇİFTE KUPA SEVİNCİ YAŞADI
Teknik direktörlük kariyerine 2013 yılında başlayan Yalçın; Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor, Antalyaspor ve Beşiktaş’ta görev yaptı.
Deneyimli teknik adam, Beşiktaş’ın başında 2020-2021 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası’nı da kazandı.
MİLLİ TAKIMDA MONTELLA DÖNEMİ SONA ERDİ
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda grup aşamasında elenmesinin ardından UEFA Uluslar Ligi’nde de üst üste dört mağlubiyet yaşadı. Bu sonuçların ardından Vincenzo Montella ile yolların ayrıldığı bildirildi.
Sergen Yalçın, yeni göreviyle birlikte milli takımın başında başarı elde etmek için çalışacak.
MİLLİ TAKIM TARİHİNDEKİ 27. TÜRK TEKNİK DİREKTÖR
Verilen bilgilere göre Sergen Yalçın, A Milli Futbol Takımı tarihinde görev yapan 27. Türk teknik direktör olacak. Milli takımın başında en fazla maça çıkan teknik adam ise 135 karşılaşmayla Fatih Terim olarak öne çıkıyor.
Terim yönetiminde 70 galibiyet alan milliler, EURO 1996’ya ilk kez katılma ve EURO 2008’de yarı finale yükselme başarılarını elde etti. Mustafa Denizli döneminde EURO 2000’de çeyrek final oynayan Türkiye, Şenol Güneş yönetiminde ise 2002 FIFA Dünya Kupası’nı üçüncü sırada tamamladı.





