Milliyetçi Hareket Partisi Sandıklı eski Belediye Başkanı, iş insanı İsmail Elibol, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında kendisini hedef alan AK Parti Sandıklı Belediye Başkan Adayı Adnan Öztaş’a belgelerle cevap verdi. Elibol, ‘’Memleket sevdalısı olmak lafla, sözle değil icraatla olur’’ dedi.

ismail elibol

AK Parti’nin Sandıklı Belediye Başkan Adayı Adnan Öztaş için çocukluk arkadaşı olduklarını belirten Elibol, Öztaş’ın seçim sürecinde paniklediğini ve bu nedenle adayları karıştırdığını söyledi. Elibol, ‘’Lütfen yanımdaki arkadaşlar Sayın Öztaş’a benim belediye başkan aday olmadığımı söylesinler’’ diye konuştu. Adnan Öztaş’ın üç gündür kendisi hakkında iftiralarda ve hakaretlerde bulunduğunu belirten Elibol, ‘’Bir insanın gururu bu kadar incitilmez. Sen bir belediye başkan adayısın. Bu bir seçim yarışı, hizmet yarışı. Önüne kağıdı koyup eline mikrofonu alarak bir belediye başkanı olunmaz. Sanırım bunlar bu memlekette yüz yüze bakacağımızı galiba unutuyorlar’’ dedi.

BENDEN BU KADAR ÇEKİNECEĞİNİ BİLSEYDİM KARŞINDA OLURDUM

AK Partili adayın rakibi olmadığını söyleyen Elibol, Yeniden Refah Partisi’nin, Saadet Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve diğer siyasi partilerin kendisinin rakipleri olduğunu belirtti. Elibol, ‘’Benden bu kadar çekineceğini bilseydim karşında olurdum. İddia ediyorum, eğer gücün cesaretin varsa bugün istifa et, belediye meydanına sandık koyalım seninle 2 gün herkes oy kullansın. İsmail Elibol’un o zaman kim olduğunu ben sana anlatırım. İktidar partisinin arkasına geçmekle, iktidar partisinin adını kullanmakla belediye başkanı olmak çok kolay’’ diye konuştu.

ismail elibol

SEN ARKADAŞLARINI YARIM BIRAKAN BİR İNSANSIN

Kendisinin bir iş insanı olduğunu ve memleketi için her zaman çalıştığını vurgulayan Elibol, ‘’Biz bu memlekete uzak insanlar değiliz ama biz susmayı bilen insanlarız. Sen 2019 yılında ben belediye başkan adayı olduğumda beni destekliyordun, yanımdaydın. Bunu MHP’liler bilir. Sen 2010 yılında o günün konjektöründe Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki siyasi husumet diyelim o zaman bizi yalnız bırakıp AK Parti’ye geçmiş insansın. Sen arkadaşlarını yarım bırakan bir insansın. 14 yıldır AK Parti’nin içindesin ve bu 14 yıldır insanların Adnan Öztaş siyasetin şunu diyebilecekleri bir şey görmedim’’ dedi.

AK Parti heyeti Bakan Yardımcısı Gürgen ile ne görüştü? AK Parti heyeti Bakan Yardımcısı Gürgen ile ne görüştü?

14 YILLIK AK PARTİ SİYASETİNDE YAPTIĞIN HİÇBİR ŞEY YOK

Elibol, Belediye Başkanı olduğu süre boyunca Sandıklı’ya yaptığı icraatları sıralayarak tüm bunları ilçeye hizmet etmek için yaptığı sözlerine ekledi. Adnan Öztaş’ın Sandıklı’ya bir şeyler katmayacağını ve projesinin olmadığını söyleyen Elibol, 14 yıllık AK Parti siyasetinde yaptığı hiçbir şeyin olmadığını yineleyerek aynı yolda yürüdüğü Dr. Mustafa Çöl’ün şuan kendisi için neden bu kadar kötü olduğu sorusunu yöneltti. Elibol, kendisinin bir iş insanı olduğunu ve rakibi olmadığını söyleyerek Adnan Öztaş’a projeleri ile yarışması tavsiyesinde bulundu. Adnan Öztaş’ın esnaf ziyaretlerinde İsmail Elibol için ‘’Eş Başkan’’ ifadesini kullanmasına da değinen Elibol, ‘’Sende kukla başkanısın’’ dedi.

200 BİN TL NEREDE!

Elibol, Belediye başkanı olduğu dönemde Adnan Öztaş’ın kendisinden 200 bin TL para aldığını kendisinin bu parayı teslim ettiğini söyleyerek Kuran-ı Kerim’e el bastı. Elibol, alınan bu paranın o zaman nerede kullanıldığını bilmediğini öne sürdü.

ismail elibol

Elibol, Belediye Başkan Adayı Öztaş’a seslenerek, ‘’Beğenmediğin dava arkadaşın ile yola çıkmayacaktın Adnan. İstemiyorum deyip, Sandıklı’da 8-10 tane imar planı işini kendi lehinize değiştirmeyecektiniz. İktidar partisini kendi menfaatinize kullanmayacaktınız. Bu işi çok iyi bildiğini düşünüyorsan her hangi bir partiden aday olacaktın. Bizde Adnan Öztaş kim tanıyacaktık’’ dedi.

‘BU MEMLEKETİ GERME’

Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Elibol, AK Partili aday Adnan Öztaş’tan kimseyi kırmamasını rica ederek, ‘’Bu memleketi germe. Seni sevenler kadar beni sevenlerde var. Ancak Allah nasip ederse seni siyasi hurdalığa göndereceğim. Seni bu siyaset tarihine gömeceğim Adnan’cım. Allah kibri sevmez ve sen çok kibirli konuşuyorsun’’ ifadelerini kullandı.

Elibol, Adnan Öztaş’a ‘’Hodri Meydan’’ diyerek bağımsız aday olmaya ve kendisi ile yarışmaya davet etti.

‘BEN SERA YAPTIRIRKEN SEN BİTCOİN OYNUYORDUN’

Adnan Öztaş’ın İsmail Elibol’a belediye başkanı olduğu dönemde belediyeye geç geldiğini ve bazen erken gittiğini ifade etmesine de cevap verdi. Elibol, ‘’Evet belediyeye bazen geç gittiğim oldu. Çünkü belediye başkanı her zaman makamında olamaz. 11:30’da geldiğim zamanlarda ben seraları yaptırıyordum. Bu memleketin ilk seralarına imza atan kişiyim ben. Sen o zamanlarda Bitcoin oynuyordun. 14:30’da belediyeden çıktığım zamanlarda organize sanayinin imzasını atıyordum. Sen de o arada borsa oynuyordun. Ben bu memlekete ter döküyordum. Ben bu memlekette kaplıcalara ilk imzasını atanlardanım. Çıkmaz denilen yerlere ben sıcak su götürdüm. Sen eleştiri sınırlarını aşıyorsun’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: NURBANU SOY