Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, tıbbi ve aromatik bitkiler alanında iki üniversite arasında iş birliği yapılmasına yönelik önemli bir adım atıldı.
Prof. Dr. Aslan, AFSÜ bünyesinde uzun yıllardır yürütülen çalışmalar ve kurulan altyapı hakkında bilgi vererek, Afyonkarahisar’da elde edilen akademik birikimin Mersin Üniversitesinde yürütülen benzer çalışmalara katkı sağlayabileceğini belirtti. Görüşmenin ardından, iki üniversite arasında bu alanda bir protokol imzalanması yönünde mutabakata varıldı.
“BİLİMSEL POTANSİYELİMİZİ İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aslan, Türkiye’nin endemik bitkiler açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayarak, “Tıbbi ve aromatik bitkiler sahasındaki bu büyük potansiyeli bilimsel yöntemlerle insanlığın kullanımına sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Aslan, farklı coğrafi bölgelerdeki iki üniversite arasında kurulacak iş birliğinin sağlık alanındaki araştırmalara önemli katkı sağlayacağını belirterek, “AFSÜ olarak sağlığa değer katacak her tür Ar-Ge faaliyetinin paydaşı olmaya kararlıyız. Bu protokolün hayata geçmesiyle ülkemizin sağlıktaki gelişim ivmesine katkı sunacak önemli bir adım atılmış olacak” dedi.