Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AFSÜ) kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. "Kadına Şiddeti Frenle Pedal Çevir Eşitlik Yolunda İlerle" sloganıyla düzenlenen bisiklet turu, etkinliğe katılanların renkli görüntüler oluşturmasıyla desteklendi. Katılımcılar, bisikletlerini çeşitli süslemelerle donatarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede seslerini aynı zamanda sportif bir etkinlikle duyurmayı amaçladılar.

afsü

Bu anlamlı gün vesilesiyle AFSÜ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu ve AFSÜ Kadın Araştırmaları Topluluğu iş birliği ile organize edilen etkinlik, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nün ruhuna uygun olarak gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Jale Akgöl'ün koordinatörlüğündeki etkinliğe, Kadın Araştırmaları Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Mert'in yanı sıra, üniversitenin öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin katılımıyla geniş bir destek toplandı.

afsü

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Akgöl, şiddete karşı mücadelenin yalnızca kadınların değil, her kesimden insanın sorumluluğu olduğunu vurguladı. Kadın ve erkeğin birlikte hareket etmesinin önemine değinen Akgöl, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

afsüafsü

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN