Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan Akademi Desteğinde Kadın Eli ile Yemeklik ve Tıbbi Mantar Yetiştiriciliği Projesi için yapım işlemi devam eden AFSÜ Yemeklik ve Tıbbi Mantar Üretim Tesisi Mayıs ayında faaliyete geçiyor. Projenin hayata geçirilmesi için yoğun bir mesai harcayan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ODAK’a özel açıklamalarda bulundu.

MAYIS AYINDA AÇILACAK

Kırsal kalkınma için sürdürülebilir bir model oluşturmak üzere katma değerli, tarımsal üretimde dezavantajlı kadınların istihdamına ve sosyal entegrasyonuna katkı sağlanacak tesiste çalışacak personelin eğitimine önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Okumuş, “Mayıs ayının sonunda hizmete açmayı planladığımız tesisimizde engelli ve kadın istihdamı sağlanacak. Burada üretimi kadınlarımız yapacak” dedi. Bu yılsonuna kadar verim almaya başlayacaklarını açıklayan Rektör Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ Kampüsü içerisinde yer alacak 1250 metrekarelik bir alanda üretim yapacaklarını ve projeyi Zafer Kalkınma Ajansının desteklediğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Şubat ayının sonunda Denizli’de bulunan AGROMA Tıbbi Mantar üretim işletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu. >>AHMET IŞIK/ODAK ÖZEL

Editör: TE Bilisim