Afyon Emniyetine tam puan! 

Türkiye'nin birçok ilini birbirine bağlayan Afyonkarahisar'da bayram tatili için yola çıkanlar trafik yoğunluğu oluşturdu. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri ve diğer ekipler trafikte aksama olmaması için çalışmalar yaptı. 

Images (20)

Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı'nda, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından şehir içi ve karayollarında sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Bayramda trafik hareketliliği artarken, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay'ın talimatlarıyla tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Polis ekipleri trafik sorumluluk bölgelerinde, araçların ve kazaların yoğunluğunun oluştuğu güzergahlarda denetimlerini artırarak, kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve ölümlü kazaların önlenmesini sağladı. 

Images (21)

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve ekiplerinin geniş tedbirleri sayesinde Afyon'da ölümlü kaza olmadı. Ayrıca 22 bin 571 araç kontrol edilirken, 3 bin 303 araca cezai işlem yapıldı. Öte yandan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, 35 ekip 400 personel Afyon'un kavşak noktalarında yer aldı. İlimizde 4 milyon, 437 bin 17 araç geçiş yaptı. Bu sayının akşam 5 milyon olması bekleniyor. 

AFYON POLİSİ İŞİ SIKI TUTTU 

Ramazan Bayramı süresince hızdan kaynaklı kazaların önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verildi. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde mobil radar araçları ve elektronik sistemlerle hız denetimleri artırıldı. Denetimler süresince vatandaşlar ile yüz yüze iletişim kurularak hız sınırlarına uymaları, ön ve arka koltukta emniyet kemeri takmaları, araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları, şerit ve takip kurallarına riayet etmeleri ile birlikte seyahat süresince konsantrasyonlarının dağılmaması, uykusuzluk ve yorgunluğa karşı mola vererek seyahat etmeleri konularında bilgilendirmeler yapıldı. 

Şışşşt Şışşşt sakin ol sinirlerine hakim ol! Şışşşt Şışşşt sakin ol sinirlerine hakim ol!

TERMAL OTELLER DOLDU TAŞTI 

Afyonkarahisar'daki termal oteller, tatil için ilimize gelen vatandaşlarla doldu taştı. Bayram tatilini Afyonkarahisar'da geçirenlerin, termal otellerdeki doluluk oranı yüzde yüzü buldu. Aileleri ile birlikte tatile gelen vatandaşlar, Afyonkarahisar'ın tarihi yerlerini de gezme fırsatı buldular. 

Images (23)

FRİG VADİSİ UĞRAK NOKTA OLDU 

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki gözde turizm merkezi tarihi Frig Vadisi, Ramazan Bayramı'nı da içine alan tatil döneminde yerli turistlerin uğrak noktası oldu.Bayram günlerinde Ayazini köyü ile Emre Gölü arasındaki 25 kilometrelik "Frig Yolu" güzergahında Afyonkarahisar ve çevre illerden gelen yerli turistlerin araçları yoğunluk oluşturdu.

Images (25)

ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLEDİ 

İlimizin merkezinde yer alan tarihi Uzun Çarşı, Ramazan Bayramı dolayısıyla, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bayram süresince vatandaşın ilgisini çeken uzun çarşı, ziyaretçilerini adeta büyüledi. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN