99 yıl önce yaşanan bunca zorluğun içinde işgale karşı çetin bir mücadele ortaya koyulduğunu vurgulayan Başkan Daylık, “Zamanın en güçlü orduları karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna giden yolda kadını erkeği, genci yaşlısıyla büyük bir destan yazdı. Savaş koşullarında dahi ortak akıl ve istişare kültüründen vazgeçmedi. Bu topraklarda yaşayan herkesin, yurdun dört bir yanında kenetlenerek büyüttüğü Millî Mücadele 30 Ağustos’ta zaferle taçlandı” ifadelerine değindi.

TÜM TÜRKİYE’DE YAPILACAK

Zafer bayramı nedeniyle DEVA Partisi Genel Merkezi ile yapılan görüşmeler neticesinde, Afyonkarahisar İl Başkanlığının önerisi ile Afyon ve bölge için tarihi öneme sahip olan 30 Ağustos Zafer Bayramında Pazartesi Günü,  DEVA Partisi olarak tüm Türkiye genelinde şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret edileceği belirtildi. Başkan Daylık “DEVA Partisi olarak çok kapsamlı bir program hazırlandı. Tüm Türkiye sathında böyle bir faaliyeti ilk defa parti olarak DEVA Partisi gerçekleştiriyor. Şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzu aileleri nezdinde bu ziyaretlerimizle, çok cüzi miktarda da olsa belki karşılamış olacağız. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin aileleri nezhinde bu ziyaretlere ilimizin vesile olması zaferin kenti Afyonkarahisar’a yakışırdı” dedi.

GURURLARIMIZ

 Son olarak Şehit ve Gazilere değinen Başkan Daylık, “Ülkemizin huzur ve güvenliği için bugün de aynı inanç ve kararlılıkla mücadele eden ve şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet ve kahraman gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. HABER TAYFUN ATMACA

 

Editör: TE Bilisim