31 Mayıs-02 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun yıllık faaliyet programı kapsamında düzenlenen "FRİG YOLLARI YÜRÜYÜŞÜ" etkinliği, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) ev sahipliğinde, Kütahya Valiliği himayesinde ve Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar illeri Federasyon Dağcılık İl Temsilcilikleri'nin organizasyonuyla gerçekleştirildi. Organizasyon Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da yapıldı. Etkinliğe 23 farklı ilden sporcular katılım sağladı.

Whatsapp Görsel 2024 06 03 Saat 18.52.17 Ce4Ee47A

115 sporcu, teknik ekip ve görevlilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, doğa tutkunlarını eşsiz manzaralar eşliğinde Frigya coğrafyasının mistik atmosferini keşfetmeye davet etti.

Whatsapp Görsel 2024 06 03 Saat 18.52.17 400C799F

Fenerbahçe o isimle yollarını ayırdıklarını duyurdu! Fenerbahçe o isimle yollarını ayırdıklarını duyurdu!

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen'in de katıldığı etkinlikte, katılımcılara teşekkür edildi. Katılımcılar, Frigya'nın zengin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra, dayanışma ve sporun bir araya geldiği unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Afyon’da23 Farkli İlden Sporcular Bi̇r Arada

Frig Yolları Yürüyüşü, doğa severlerin bir araya gelerek sağlıklı yaşamı desteklemesi, tarih ve doğa ile iç içe bir deneyim yaşaması adına önemli bir fırsat sundu. Katılımcılar, bu etkinlikle hem fiziksel olarak aktif olmanın hem de kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmanın gururunu yaşadılar.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN