Kararname kapsamında üç kritik başsavcılık pozisyonunda değişikliğe gidilirken, dikkat çeken atamalardan biri de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı oldu. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine getirilirken, yerine son dönemdeki başarılarıyla adından söz ettiren eski Afyon Cumhuriyet Başsavcısı olan ve şimdiki Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk atandı.

AFYON’DAN UZANAN BAŞARI HİKÂYESİ

HSK’nın 2018 Ana Kararnamesi ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Mustafa Çelenk, burada yürüttüğü etkin soruşturmalar ve adalet hizmetlerinin hızlanmasına yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çekmişti. Afyon’da ortaya koyduğu başarılı performans sayesinde 2021 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Çelenk, burada da adaletin etkinliğini artıran uygulamalarıyla öne çıktı. Özellikle zor bir yargı bölgesi olarak bilinen Diyarbakır’da gösterdiği üstün başarı ve güçlü koordinasyon yeteneği, HSK tarafından takdir edilerek Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına atanmasının yolunu açtı. Çelenk’in Bursa’da da yargı teşkilatına önemli katkılar sunması bekleniyor.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI MUSTAFA ÇELENK KİMDİR?

AKÜ’den Süt Ürünlerinde Yeni Dönem
AKÜ’den Süt Ürünlerinde Yeni Dönem
İçeriği Görüntüle

1972 yılında Ordu’nun Gölköy ilçesinde doğan Mustafa Çelenk, ilkokulu Gölköy’de, ortaokul ve liseyi ise Ulubey’de tamamladı. 1997 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Çelenk, 2001 yılında meslek kurasıyla Diyarbakır Merkez Cumhuriyet Savcılığı görevine başladı. Sivas Divriği (2004), Kastamonu Tosya (2006), Bitlis Merkez (2008), Tokat Merkez (2010), Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı (2013) ve Tarsus (2014) gibi kritik görevlerde bulunan Çelenk, 2018’de Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Buradaki başarısı 2021’de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevini getirdi. Meslek hayatı boyunca sergilediği kararlı duruşu, disiplinli yönetim anlayışı ve adalet odaklı yaklaşımı ile tanınan Çelenk, evli ve bir çocuk babasıdır.

Muhabir: Mustafa Dadak