13-17 Ocak tarihleri arasında Zonguldak Ereğli'de düzenlenen Okul Sporları Gençler B Türkiye Güreş Şampiyonası'na Genç Kalemler Lisesi, 9 sporcuyla katıldı. Spor kariyerlerine Afyonkarahisar Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinde, eğitim hayatlarına da Özel Genç Kalemler lisesinde devam eden sporcular katıldıkları müsabakada 5 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyona da Buğra Kavak - 45 kg, Osman Kaplan  - 48 kg, Ömer Gül- 71 kg, Canpolat Demirel - 80 kg, Zekeriya Doğan - 110 kg birinci olurken Muhammet Furkan Bulut - 92 kg ikinci oldu. Bu sonuçlarla Genç Kalemler Lisesi, 6 madalya ile takım halinde birinci oldu.

Silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı Silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Afyonkarahisar TOHM'lu sporcuların başarısında, antrenörleri Şakir Bozkurt, Mehmet Yüksel ve Mehmet Ali Daylak'ın emekleri büyük.

Afyonkarahisar TOHM sporcularının elde ettiği başarı, kentte büyük sevinçle karşılandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, "Sporcularımız, Afyonkarahisar'ın gururu oldular. Onların başarısı, bizleri çok mutlu etti. Sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: Duygu Özger