Afyon-Antalya Karayolunda Taşoluk Kasabası Girişinde Kaza! Afyon-Antalya Karayolunda Taşoluk Kasabası Girişinde Kaza!

8 MAYIS - 9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDAKİ ÇALIŞMALAR

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte, il genelinde asayiş ve huzurun temini için yürütülen çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Vali Yiğitbaşı, uyuşturucudan teröre, trafikten göçle mücadeleye kadar her alanda büyük bir titizlikle çalışıldığını belirtti.

ASAYİŞ OLAYLARI VE ÇALIŞMALAR

Vali Yiğitbaşı, 8 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında 2264 genel asayiş olayının meydana geldiğini ve bu olayların %93'ünün aydınlatıldığını kaydetti. Bir önceki yıla göre mal varlığına karşı işlenen suçlarda, özellikle ev, iş yeri ve otodan hırsızlık olaylarında %55’lik bir azalma yaşandığını ve aydınlatma oranlarının %10 artışla %90'a yaklaştığını belirtti. Dönem içinde 3 kasten adam öldürme olayının meydana geldiğini ve 8 şahsın adli makamlara sevk edilerek tutuklandığını açıkladı. Ayrıca, Sinanpaşa ve Emirdağ ilçelerinde faili meçhul hırsızlık olaylarının çözüldüğünü ifade etti.

UYUŞTURUCU VE TERÖRLE MÜCADELE

Uyuşturucu suçlarıyla mücadelede 120 olaya müdahale edildiğini ve 168 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını belirten Vali Yiğitbaşı, 29 şahsın tutuklandığını ifade etti. Ele geçirilen maddeler ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında 1123 vatandaşın eğitim aldığını ekledi. Terörle mücadele kapsamında, 3'ü FETÖ ve 3'ü DEAŞ olmak üzere toplam 12 operasyon gerçekleştirildiğini ve 5 şahsın tutuklandığını belirtti.

TRAFİK VE DİĞER GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Trafik konusunda yapılan çalışmalara da değinen Vali Yiğitbaşı, 241 yaralanmalı kaza, 1 ölümlü kaza meydana geldiğini ve 433 kişinin yaralandığını belirtti. 291 aracın trafikten men edildiğini ve 126 kişinin alkollü araç kullanmaktan işlem gördüğünü ifade etti. Vatandaşlardan patpatların sadece tarım faaliyetlerinde kullanılmasını ve trafiğe çıkmamasını rica etti.

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ

Trafik kapsamında 1141 öğrenciye ve 593 sürücü ile yayaya eğitim verildiğini belirten Vali Yiğitbaşı, bayram süresince simülasyon araçlarının yoğun yerlerde bulunacağını söyledi. Zafer Meydanı'nda kurulan araçlarla trafik eğitimlerinin devam edeceğini ve özellikle ehliyet ve emniyet kemeri konusunda bilgilendirmeler yapılacağını vurguladı. Traktör ve patpatların trafik yoğunluğunu artırdığına dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, bu araçların güvenli kullanımına yönelik uyarılarda bulundu.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ