Valilik B Blok toplantı salonunda yapılan toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantıda, il genelinde devam eden projeler ile kamu yatırımlarının mevcut durumu ele alınarak kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.

682 PROJELİK DEV YATIRIM PROGRAMI

Toplantıda konuşan Vali Naci Aktaş, 2026 yılı yatırım programında toplam 682 projenin yer aldığını açıkladı. Bu projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 49 milyar 450 milyon TL olduğunu belirten Aktaş, yılın ilk çeyreğini kapsayan 1 Ocak – 31 Mart döneminde 6 milyar 255 milyon TL’lik ödeneğin yaklaşık 878 milyon TL’sinin harcandığını ifade etti. Bu süreçte projelerde yüzde 10 oranında mali gerçekleşme sağlanırken, fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 22 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Vali̇ Aktaş Başkanliğinda 682 Proje Masaya Yatirildi!2

PROJELERDE YÜKSEK TAMAMLANMA ORANI

İYİ Parti Heyeti Afyonkarahisar’da esnafı dinledi!
İYİ Parti Heyeti Afyonkarahisar’da esnafı dinledi!
İçeriği Görüntüle

Vali Aktaş, yatırım projelerinin önemli bir kısmının tamamlandığını belirterek, 2026 yılı itibarıyla projelerin 86’sının bitirildiğini, 249’unun devam ettiğini ve 336’sının ihale aşamasında bulunduğunu söyledi. En fazla ödenek ayrılan kurumlar arasında 1 milyar 12 milyon TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk sırada yer aldığını ifade eden Aktaş, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin de önemli pay aldığını dile getirdi.

Vali̇ Aktaş Başkanliğinda 682 Proje Masaya Yatirildi!1

YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI, GÖRÜŞLER ALINDI

Toplantının devamında yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri söz alarak yürütülen projeler hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcılar, devam eden çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunurken, önceki toplantılarda alınan kararların sonuçları da değerlendirildi. Talep ve önerilerin alınmasının ardından toplantı sona ererken, Afyonkarahisar’da yatırımların planlı ve koordineli şekilde sürdürüleceği mesajı verildi.

Kaynak: Odak Haber Merkezi