Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Afyonkarahisar’da sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması, barındırılması, gözetilmesi ve bakımlarının sağlanması amacıyla yeni bir birlik kuruldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararda, “Afyonkarahisar İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği”nin kuruluşuna 5355 sayılı Mahallî İdare Birlikleri Kanunu’nun 4. maddesi uyarınca izin verildiği bildirildi.

Belediye Meclisi Blok Mermer Fuarı için Başkan Köksal’a yetki verdi mi?
Belediye Meclisi Blok Mermer Fuarı için Başkan Köksal’a yetki verdi mi?
İçeriği Görüntüle

Kurulan bu birlik, başta belediyeler olmak üzere yerel yönetimlerin iş birliğiyle faaliyet gösterecek ve sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek. Barınakların iyileştirilmesi, sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin etkinleştirilmesi gibi hizmetler birliğin öncelikli gündeminde yer alacak.

Bu gelişme, kentte sahipsiz hayvanlara yönelik sistematik ve sürdürülebilir bir bakım modeli oluşturulmasına zemin hazırlayacak.

Kaynak: Gamze Karabulut