Yangına ilk müdahaleyi gerçekleştiren ekiplerde görevli olan 5 kişi, dumandan etkilenme ve çeşitli hafif yaralanmalar nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların orman işçileri ve gönüllülerden oluştuğu, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından 5 kişi de taburcu edilirken, yetkililer yangının kontrol altına alınması için çalışmaların havadan ve karadan sürdüğünü belirtti. Bölgede etkili olan rüzgarın, alevlerin yeniden yükselmesine neden olduğu ve müdahalenin bu nedenle zaman zaman güçleştiği kaydedildi.
Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Afyonkarahisar Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü, bölgede yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, yangınla mücadelede görev alan tüm ekiplerin canla başla görevlerini yerine getirdiğini vurguladı.