Türkiye'deki Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Gazze'deki İsrail ablukası altındaki kadın ve çocuklara destek olmak için harekete geçti. Oluşturulan insani yardım projesi kapsamında, eğitim merkezleri gönüllü olarak Filistinlilere sıcak tutacak malzemeler üretmek için bir araya geldi.

Eğitim

Öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler Afyonkarahisar'daki merkez dahil olmak üzere 17 ilçe halk eğitim merkezinde eş zamanlı olarak battaniye, polar içlik, yeni doğan seti, eşofman takımı ve maske üretimine giriştiler. Projede gönüllülük esas alınırken, halk eğitim merkezlerindeki faaliyetlerde mesai kavramı gözetilmeden çalışılmaktadır.

Gazze-1

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, üretilen ürünlerin kış şartlarında ihtiyaç duyulabilecek sıcak giysilerden oluştuğunu belirtti. Yeni doğan bebekler için zıbın ve tulumlar, çocuklar için eşofmanlar gibi giysilerin halk eğitim merkezlerinde dikiş makineleri aracılığıyla üretildiğini anlattı.

Meb-1

Üretilen malzemelerin paketlenme işlemlerinin ardından 30 Aralık'a kadar Mersin üzerinden Gazze'ye gönderilmesi planlanıyor. Saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacak bu yardımlar, yaşanan zorluklara karşı bir umut ışığı olmayı amaçlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Sünnetci, bu anlamlı çalışmada görev alan herkese mesai mefhumu gözetmeksizin gönüllü emek verdikleri için teşekkürlerini iletti.

ODAK’ın birinci sayfası: “Başarıdan başarıya koşuyoruz” başlığı ile çıktı! ODAK’ın birinci sayfası: “Başarıdan başarıya koşuyoruz” başlığı ile çıktı!

Milli-1

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN