Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve KADEM, çeşitli Türk ve yabancı STK temsilcilerinin katılımıyla, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında bir buluşma düzenledi.

KADIN HAKLARINA DESTEK VERENLER BİR ARAYA GELDİ

Bakan Göktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların ve kız çocuklarının haklarını korumanın ve onları hayatın her alanında güçlendirmenin önemine vurgu yaptı. "Müreffeh ve eşitlikçi toplumlar ile gelecek nesillere daha güvenli bir dünya bırakmak için ne kadar elzem olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Göktaş, katılımcıları bir araya gelmeye, güçlenmeye ve büyümeye çağırdı.

En güzel trans birey yarışması! En güzel trans birey yarışması!

KADINLAR İÇİN DEĞİŞİM YARATMA HEDEFİ

Toplantıda, kadın haklarına destek veren kuruluşlar ve değişim yaratan kadınlar, toplumda kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için stratejiler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Katılımcılar, eğitim, istihdam, sağlık gibi konularda kadınların yaşadığı zorlukları ele alarak çözüm yolları aradılar.

Bakan Göktaş ve KADEM, toplantıda ortaya çıkan sonuçları değerlendirerek, kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için daha etkin adımlar atma sözü verdi. Bu çerçevede, gelecek dönemde yapılacak çalışmalarla kadınların toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN