Afyonkarahisar eski Valilerinden, 54. Hükümet Devlet Bakanı Bekir Aksoy 74 yaşında hayatını kaybetti. 1988-1990 yıllarında ilimizde Valilik görevini yürüten Aksoy, 54. Hükümette Devlet Bakanlığı yaptı. 20 ve 21. Dönem Çorum, 23. Dönem Ankara Milletvekili olan Aksoy için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek. Kocatepe Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze namazının ardından Aksoy, Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

Müdür Ay ODAK’ın 30.yılını kutladı! Müdür Ay ODAK’ın 30.yılını kutladı!

BEKİR AKSOY KİMDİR?

Çorum'da 1950 yılında doğan Aksoy, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nden mezun oldu.

Kaymakamlık yapan Aksoy, İçişleri Bakanlığında Personel Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Daha sonra Afyonkarahisar, Sivas ve Adana Valisi olarak atanan Aksoy, İçişleri Müsteşarı olarak görev yaptı.

20 ve 21. Dönem Çorum, 23. Dönem'de Ankara Milletvekili seçilen Aksoy, 54. Hükümet'te Devlet Bakanlığı yaptı. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevinde de bulunan Aksoy, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN