Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Çok partili dönemin 15'inci belediye başkanlığı seçimini, 31 Mart’ta yine bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin tökezlemesini, yeniden eski zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir güruh var. Her ne kadar oklar bize çevrilmiş olsa da asıl hedef Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

Ne bir eksik ne bir fazla

Erdoğan, "Amacımız, şehirlerimizi ve oralarda yaşayan insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından, bu şov ve ajans belediyeciliği illüzyonundan kurtarmaktır. Eser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememenin bahanesi olamaz. Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın, bunlar safsatadan ibarettir. "Ne bir eksik ne bir fazlasıyla her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlıkların ve kurumların şehirlerle ilgili projeleri hayata geçirirken, sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmediklerini söyledi.

Konuşmasının ardından seçim beyannamesini açıklayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. Çevreye karşı hassas, yeşil kalkınma politikasını benimsemiş, sıfır atık modelini uygulayan, sürdürülebilir belediye yönetimlerinin yanında olacağız. Kırsaldaki hayat standartlarını yükselterek, insanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz. Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentlerle donatacağız."

"Tuğla tuğla 'Türkiye Yüzyılı Şehirleri'ni inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu dönem AK Parti’nin belediyecilik anlayışının ‘Gerçek Belediyecilik’ olarak belirlediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Gerçek Belediyecilik) Bu ilkelerle, yaklaşımlarla, hedeflerle, adeta tuğla tuğla 'Türkiye Yüzyılı Şehirleri'ni inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan seçim beyannamesini 8 ana başlıkla açıkladı. 

8 ANA BAŞLIK

- AK Parti yerel yönetim vizyonu
- Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik
- Dirençli şehirler
- Türkiye Yüzyılında şehir ve çevre
- Toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri
- Duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik
- Kültür üreten şehirler
- Hizmet ve eser belediyeceği

Kaynak: AA