TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Dr. Hasan Arslan, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla doğru bilgiye ulaşmanın önemine dikkat çekti. Milletvekilleri, kamuoyunu yanıltan ve bilgi kirliliğine neden olan paylaşımlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, dezenformasyonla mücadele çağrısında bulundu.
“DEZENFORMASYONA KARŞI HEP BİRLİKTE DURUŞ SERGİLEMELİYİZ”
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, paylaşımında doğru bilgiye ulaşmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti. Yurdunuseven, “Doğru bilgiye ulaşmak, dezenformasyona karşı hep birlikte duruş sergilemek hepimizin sorumluluğudur. Gerçeği çarpıtan, kamuoyunu yanıltan ve bilgi kirliliği oluşturan paylaşımlara karşı dikkatli olalım. Doğru bilginin yanında, dezenformasyonun karşısında duralım. Dezenformasyona dur de” ifadelerini kullandı.
ÖZKAYA: “BİR TIKIN AĞIR SORUMLULUĞU”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise sosyal medya paylaşımında, doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerin paylaşılmaması gerektiğine dikkat çekti. Özkaya, “Bir tıkın ağır sorumluluğu. Yanlış bilginin taşıyıcısı olmamak ve yıkıcı sonuçlarına ortak olmamak için doğruluğundan emin olmadığınız hiçbir bilgiyi dolaşıma sokmayın” ifadelerine yer verdi. Özkaya, paylaşımının devamında “Dezenformasyona dur de” mesajını paylaştı.
“GERÇEĞİN YANINDA, DEZENFORMASYONUN KARŞISINDAYIZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan da dezenformasyona karşı doğru bilginin savunulması gerektiğini belirtti. Arslan, “Gerçeğin yanında, dezenformasyonun karşısındayız. Milletimizi yanıltmaya yönelik algı operasyonlarına karşı doğru bilgiyi savunuyor, hakikatin sesini yükseltiyoruz. Dezenformasyona dur de” ifadelerini kullandı.


