Mahalli İdareler Genel Seçimleri dün yurt genelinde geniş bir katılımla yapıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Burcu Köksal açık bir farkla kazandı. Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada kesin olmayan sonuçlara göre CHP’li Burcu Köksal en yakın rakibi AK Parti’li Hüseyin Ceylan Uluçay’a yaklaşık 19 bin civarında oy fark atarak Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçildi. Dün yapılan seçimlerde AK Parti’li Uluçay’ın ardında ise MHP Adayı Sezer Küçükkurt aldı.

AK Parti’den ilçelere bayram çıkarması AK Parti’den ilçelere bayram çıkarması

Emekli gerekeni yapmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar’da ki oyunu büyük oranda artırırken Türkiye genelinde de AK Parti’nin elinde bulunan çok sayıda belediyeyi de kazanmayı bildi. CHP’nin yurt genelinde oy oranını artırması, AK Parti’ninde oy oranının düşmesi, “Emeklilerin gücü” olarak değerlendirildi. Seçimi değerlendiren Afyonkarahisarlılar, “Bu AK Parti’ye gösterilen bir sarı karttır. AK Parti artık kendisine bir çeki düzen vermek zorunda. Aylardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan maaşlarına düzenleme beklenen emekliler sandıkta gerekeni yapmıştır. Bu seçimi emeklinin gücü kazanmıştır” dediler.

YANLIŞ ADAYLAR KAYBETTİRDİ

AK Parti’nin Afyonkarahisar genelinde elinde bulunan belediyeleri kaybetmesini değerlendiren Afyonkarahisarlılar, “AK Parti’nin seçimlerden mağlubiyetle çıkmasının tek sebebi tabiki de emekliler değildir. Bazı ilçe ve beldelerde ısrarla yanlış adaylarla seçime girmeleri kaybetmelerinin en önemli nedenlerinden birisidir. Yerel seçimlerde partiden daha fazla adaylara oy verildiğini CHP’li Burcu Köksal bir kez daha ispatladı ama AK Partili yöneticilerin ısrarı seçimin kaybedilmesine neden olmuştur” dediler.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ