Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) 50. yıl flama töreni düzenlendi.

13Mayis2401

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra önceki dönem Rektörlerinden Prof. Dr. Halim Sözbilir, İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kaya ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Balkı ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

13Mayis2404

Törenin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, fakültede daha katılımcı bir gelecek oluşturmak amacıyla bir dönüşüm başlatmak istediklerini ifade etti. Demirtaş, "50 yıl boyunca fakültemize büyük katkıları olan hocalarımız bugün bizimle. Tören sembolik olsa da, fakültemizin geleceğini şekillendirmek adına bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Değerli öğrencilerimizden etkinliklerimize katılmalarını ve görüşlerini bildirmelerini rica ediyoruz. Kendim de bir mezun olarak 25 yıllık süreci gözlemlediğim bu fakültenin 50. yılını kutlamaktan mutluluk duyuyorum. 50. yıl etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bunlardan ilki olan flama töreni de bugün gerçekleşti" şeklinde konuştu.

13Mayis2402

Karakaş'ın Konuşması

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İİBF'nin 50. yıl kutlamalarının başladığını belirtti. Kurumsallaşmanın önemine değinen Karakaş, şunları söyledi: "Flamanın göndere çekilmesiyle birlikte 50. yıl kutlamaları resmen başlamış oldu. 50 yıl, bir kurum için önemli bir geçmişi temsil ediyor. Bu süre, kurumsallaşmanın sağlandığı bir dönemi ifade ediyor. Bu 50 yıl boyunca fakültemize hizmet etmiş öğretim üyelerimiz aramızda bulunuyor. Fakültemiz, kendi yöneticilerini yetiştirebilecek bir konuma geldi. Şu anda görev yapan dekanımız da bu fakültenin mezunlarından biri. İİBF, akademik başarısının yanı sıra kamu ve özel sektörde önemli görevlerde bulunan mezunlara sahip bir fakültedir. Tüm bu gelişmeler, kurumumuz adına gurur verici. 50. yılın hayırlı olmasını diliyor, tüm fakülte paydaşlarına kutlu olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

13Mayis2406

Flama Töreni ve Sonrası

Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, önceki dönem AKÜ Rektörü ve İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Sözbilir, öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte 50. yıl flamasını göndere çekti. Etkinlik, tatlı ikramının ardından sona erdi.

13Mayis240913Mayis241513Mayis2416

Kaynak: GAMZE KOÇAK