Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, Pilav Günü ve Fidan Dikme etkinliği düzenlendi. Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gökhan Görhan, Dr. Öğretim Üyesi Senem Güner ve birçok akademik personel ve öğrenci katıldı.

DEKAN PROF. DR. AHMET YILDIZ KONUŞMA YAPTI

Etkinlikte Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız açılış konuşması yaptı. Yıldız, etkinliğin 2018 yılından bu yana her eğitim-öğretim döneminin Kasım ayında düzenlendiğini belirtti. Amacın öğrencilerin fakülteye ve üniversiteye daha iyi adapte olmasına yardımcı olmak olduğunu dile getiren Yıldız, böyle bir etkinliği fidan dikme etkinliğiyle birleştirmek istediklerini ifade etti.

Yıldız, öğrencilerle tanışmanın ve kaynaşmanın önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerle öğrencilerin üniversite hayatına daha kolay adapte olmalarını sağladıklarını belirtti. Ayrıca, Mühendislik Fakültesi olarak öğrencilerin mesleki yetkinliklerini geliştirmenin yanı sıra vatansever, ülke sevgisi olan bireyler yetiştirmeye de önem verdiklerini söyledi.

Sünnetci işi sıkı tutuyor! Sünnetci işi sıkı tutuyor!

100'DEN FAZLA AKADEMİK PERSONEL VAR

Prof. Dr. Yıldız, Mühendislik Fakültesinin 10 bölümüyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 2001 yılından bu yana 6 bin mezun verdiklerini vurguladı. Bin 500'ün üzerinde kayıtlı öğrencisi bulunan fakültenin, 100'den fazla akademik personeli olduğunu da belirtti.

Dikilen fidanların ardından pilav ve diğer ikramların dağıtılmasıyla etkinlik sona erdi.

Editör: Tuğba Özkan