Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi, akademi dünyası ile turizm sektörünü buluşturan özel bir etkinlik serisi düzenledi. Beş ayrı etkinliği kapsayan "Akademi, Sektör ve Öğrenci Buluşmaları" programı kapsamında, alanında usta şefler, öğrenci ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Kocatepe Tarih Günlerinin Dördüncüsü Gerçekleştirildi! Kocatepe Tarih Günlerinin Dördüncüsü Gerçekleştirildi!

15Ocak2410

Etkinlik serisi, Reha Kora Konferans Salonu ve fakültenin Pasta ve Unlu Mamuller Mutfağında çeşitli workshop ve seminerlerle renklendirildi. Şef Emre Efe'nin "Pasdinpanya ve Pasta Dekoru" üzerine bir workshop yürüttüğü etkinliklerde, Şef Nevzat Kalkan Afyonkarahisar'ın yöresel tatlarından "Haşhaşlı Nokul" yapımını gösterdi.

15Ocak2412

Pastacılık sanatının inceliklerinin sergilendiği bir diğer etkinlikte ise, Şef Batuhan Tabur, "Pasdinpanya Yapımı, Şeker Hamuru Kaplama ve Figür Tekniği" konusunda bilgiler verdi. Aynı zamanda, Şef İbrahim Malkoç zeytinyağlı mezelerin ne denli zengin ve çeşitli olduğunu pratiğiyle katılımcılara aktardı. Etkinlikler açısından çeşitliliği artıran bir diğer program ise İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ahmet Ümit Baştepe tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" üzerine yapılan bilgilendirici bir seminer oldu.

15Ocak2413

Turizm Fakültesi Reha Kora Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliklere; Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Seminerler sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

15Ocak242115Ocak242015Ocak241815Ocak241915Ocak2416

Kaynak: GAMZE KOÇAK