Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından önemli bir etkinlik düzenlendi. Eurogia Fırsatları Değerlendirme Toplantısı, teknoloji ve inovasyon alanında uluslararası iş birliklerinin önemini vurgulamak üzere çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Ekran Görüntüsü 312 1

Dinar Arama Kurtarma Derneğine eğitim! Dinar Arama Kurtarma Derneğine eğitim!

Toplantıda, inovasyonun yanı sıra araştırma ve geliştirme destekleri ile Avrupa pazarındaki rekabet gücünün artırılması konuları ele alındı. Eurogia2030 kümesinin Genel Müdürü Sinem Altuncu, konuşmacı olarak katıldı ve katılımcıları bilgilendirdi. Altuncu, Eurogia'nın Avrupa'daki sanayi ve araştırma kuruluşlarının global pazarda öne çıkması için gerekli projeleri destekleyen uluslararası bir platform olarak rol aldığını belirtti.

Bilimsel çalışmaların pazarla buluşmasında Eurogia Kümeleri'nin kritik bir araç olduğuna değinen Altuncu, Avrupa genelindeki projelerin uluslararası fonlara ulaşmasında bu kümelerin öncülük ettiğini ifade etti. Katılımcılara Avrupa'da iş birlikleri ve projeler konusunda derinlemesine bilgiler sunuldu.

Yoğun ilgiyle takip edilen toplantı, soru-cevap bölümüyle son buldu.

Kaynak: AHMET SARLIK