ODAK’ın internet sitesinde dünkü 11.11 haberi tüm Türkiye’de geniş yankılandı. ODAK dünkü haberinde Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın bazı konuklarına nezaketsizlik yaptığını ayrıntıları ile duyurmuştu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ve Afyonda görevli bazı Emniyet Müdürlerini verdiği randevu saatine rağmen makamına geç bir şekilde alan Burcu Köksal’ın haberimizin yayınının ardından İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner’den görüşmek için randevu istediği öğrenildi. 10 yıllık Milletvekilliği döneminde Garnizon Komutanlığına gitmediği bilinen Burcu Köksal’ın apar topar Garnizon Komutanlığından randevu istemesi manidar bulundu.

 

 

ÖNCE İGM HEYETİNE SAYGISIZLIK YAPILDI

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın bazı ziyaretçilerine karşı tutumu ve sözleri ‘nezaketsizlik demek hafif kalır’ şeklinde nitelendirildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Siper ile beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili Semai Kaya, MHP Grup Başkanvekili Ahmet Zeki Ertürk, CHP Grup Başkanvekili Nihat Çalışkan ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Hasan Kaya Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı makamında ziyaret etmişlerdi.

Bu ziyaret esnasında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal AK Partili Mehmet Siper ve Semai Kaya ile MHP’li Ahmet Zeki Ertürk’e nezaketsiz bir hitap ve yüksek ses tonuyla konuşunca ortam gerildi.

 

İGM HEYETİ MAKAMI TERKETTİ

Burcu Köksal’ın o günlerde yapılacak olan Çevre Hizmetleri Birliği ve diğer Birlik Seçimlerini kastederek, ‘Arkamdan iş çeviriyorsunuz. Halk size şamar vurdu ama halen daha anlamıyorsunuz’ şeklindeki sözlerine MHP’li Ahmet Zeki Ertürk ise ‘Sayın Başkan aynı halkımız sizin partinize 70 yıldır tokat vuruyor. Halkın kantarı belindedir. Şimdi halkımız sizi seçti bizde size hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Sözünü ettiğiniz birlik seçimleri için buraya gelmiş değiliz. Seçimler demokratik bir şekilde yapılır. Seçilmiş olan her Belediye Başkanının o birliklere aday olma hakkı vardır’ şeklinde konuştuktan sonra Köksal’ın halen daha konuşmaya devam etmesi üzerine heyet üyeleri makamdan ayrıldılar.

‘BAŞKANA YAKIŞMAYACAK HAREKETLER’

Bu ziyaret ve diğer ziyaretleri gözlemleyen bir ilgili ODAK’a özel açıklamalarda bulundu; ‘Burcu Hanım maalesef hiçte bir Belediye Başkanına yakışmayacak nezaketsizlik içerisine girdi. İGM Heyeti randevu saatinde Özel Kalemde hazır bekliyordu. Hatta ziyaret için Belediye Özel Kaleminin verdiği saatten dakikalar önce gelmişlerdi. Randevu saati geldiğinde Makama alınmadılar. Bir süre Özel Kalemde bekletildiler. Sonra içeriye girdiklerinde başlarında bir Belediye görevlisi de bekledi. İçeride çay kahve ikramı yapılmadı. Bir ara Burcu Hanımın sesinin yüksekliği dışarıdan bile duyuldu. Sonra heyet hızlı ve canları sıkkın bir şekilde odadan çıktı’ dedi.

İGM DE HIZINI ALAMADI,

BU KEZ ŞEHRİN YÖNETİCİLERİNE

AYNI NEZAKETSİZLİĞİ YAPTI !

İGM Meclis Başkanı ve Siyasi Partilerin Grup Başkanvekillerine nezaketsiz davranışı ile İGM de tepki toplayan Burcu Köksal’ın Pazartesi günüde aynı nezaketsiz tutumunu Afyonkarahisar’ın Güvenlik Bürokrasisinin en üst noktasındaki kişilere de yaptığı öğrenildi.

ÖZEL KALEMDE BEKLETİLDİLER

Başkan Burcu Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için randevu alan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Jan. Kıdemli Albay Tolga Yağan, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kunt ve Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Sağlam kendilerine verilen randevu saatinde Belediyede hazır olmalarına rağmen uzun bir süre Belediye Özel Kaleminde bekletildiler. Verilen randevu saatinde Belediyede olmalarına rağmen uzun süre bekletilen Emniyet Müdürleri ve Jandarma Komutanı kalkıp oradan ayrılmak üzere iken bir görevlinin Başkanın Makamına hızlıca girip, sonrasında heyeti makama davet ettiği ve ziyaretin gerçekleştiği öğrenildi.

BÖYLESİ BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEDİ

Bu ziyareti gözlemleyen bir ilgilinin sözleri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın tutum ve davranışlarının Afyonkarahisar Belediyesinde bugüne kadar hiç görülmedik şekilde olduğunu gözler önüne serdi.

ODAK’a konuşan ilgili, ‘Afyonkarahisar Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ile diğer Emniyet Müdürleri kendilerine verilen saatte Belediye Özel Kaleminde hazırdılar. Aslında bu tür ziyaretleri pek görmemiştik. Ama Müdürler ve Jandarma Komutanı gayet nazik bir şekilde hayırlı olsun ziyareti için gelmişlerdi. Olması gereken kendilerini Belediye girişinde bir ilgilinin karşılaması idi. Bu tür üst düzey ziyaretlerde gelenlerin Belediye Başkan Yardımcılarından birisi veya Özel Kalemden bir ilgili tarafından Belediye girişinde karşılanarak makama kadar kendilerine eşlik edilmesi olması gerekendir. Bu ziyarette bu yapılmadığı gibi, Müdürler ve Komutan uzunca bir süre Özel Kalemde bekletildiler. Beklemenin uzun sürmesi üzerine ziyaretçilerden hangisi olduğunu bilmediğim bir kişi arkadaşlarıyla konuşmaya başladı ve Özel Kalem Müdiresine, ‘Sayın Başkanın işi varsa biz kalkalım’ demesi üzerine kalkmaya hazırlandıkları görüldüğü anda bir görevli Burcu Hanımın odasına hızlıca girdi ve hemen sonrasında ziyaretçiler Makama buyur edildiler.

Müdürlere ve Komutana nezaketsizlik bununla kalmadı. İçeride Belediye Başkanı Burcu Köksal üst düzey ziyaretçilerini Makam koltuğunda oturarak ağırladı. Bu son derece nezaketsizliktir. Olması gereken ve önceki Başkanlar döneminde hep gördüğümüz Makam odasında bulunan misafir koltuklarında bu misafirlerin ağırlanması ve Belediye Başkanımızın da onlarla oradaki koltukta oturmasıdır. Nezaketsizlik zinciri ziyaret boyunca devam etti diyebiliriz. Başkan Köksal misafirlerine çay-kahve ikramında bile bulunmadan ziyaret noktalandı’ dedi.

‘NE OLDUM DELİSİ OLUNMAMALIDIR’

Kemeri Tak Hızını Azalt Yolun Sonu Bayram Olsun Kemeri Tak Hızını Azalt Yolun Sonu Bayram Olsun

Bu tür nezaketsiz hareketlerin Afyonkarahisar Belediyesinde bugüne kadar hiç yaşanmadığına dikkat çeken ilgililer, ‘Sanıyoruz Belediye Başkanlığı Makamına oturmak Burcu hanımı farklı bir bakış açısına getirdi. Bugüne kadar şehrin bu denli üst bürokrasisinin Belediye Başkanına bu şekilde bir ziyareti olduğunu hatırlamıyoruz. Müdürler ve Komutan nazik bir şekilde Belediye Başkanı seçilen Burcu Hanımı tebrike ve hayırlı olsun demeye geliyorlar. Başkan hanımın tavrı, tutumu, oturduğu koltuk ve Özel Kalemde uzun süre bekletmesi son derece yakışıksızdır. Afyonlunun bir sözü vardır. Ne oldum delisi olunmaması gerekir’ dediler.

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ