Birinci ve ikinci bölgedeki araç muayene hizmetleri, 20 yıl süreyle toplamda 1,72 milyar TL karşılığında MOİ Ortak Girişim Grubu'na devredilmiştir. Bu karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türkiye’nin araç muayene hizmetlerinde yeni bir aşamaya geçeceği bildirildi. Yayımlanmış olan Cumhurbaşkanı Kararıyla yapılan ihalelerin sonucunda, birinci ve ikinci bölgede araç muayenesine yönelik hizmetlerin imtiyaz haklarının MOİ Ortak Girişim Grubu’na geçtiği duyuruldu. Bu devrin gerçekleşmesi, araç muayene hizmetlerinde özelleştirme sürecinin sonlandığını gösteriyor.

Küresel güçlerin arka bahçe değişimleri 2
Küresel güçlerin arka bahçe değişimleri 2
İçeriği Görüntüle

Arac Muayenesinde Kabus Basliyor Yeni Donemle Gelen Kati Kurallar Suruculeri Zorlayacak 13228

20 Yıllık İmtiyazlar Özel Sektöre Geçti

Yayımlanan kararda araç muayene istasyonlarının inşası, bakımı ve işletilmesi ile ilgili söz konusu önemli hizmetlerin imtiyaz hakları, özel sektöre özelleştirme yöntemine göre tam 20 yıllığına devredilmiş olduğu belirtildi.

MOİ Ortak Girişimi İhale Sürecini Kazandı

İhalenin sonuçlarına göre, birinci bölgede araç muayene hizmetlerine yönelik 830 milyon TL, ikinci bölgede için ise 890 milyon TL teklif veren MOİ Ortak Girişim Grubu, toplamda 1,72 milyar TL ile en yüksek teklif ererek ihale sürecini kazanmıştır. Bu gelişmeyle birlikte, belirtilen birinci ve ikinci bölgelerde araç muayene istasyonu kurumları, bakım ve onarım çalışmaları, ayrıca hizmetlerin yürütülmesi bir sonraki aşamada MOİ Ortak Girişim Grubu’nun yükümlülüğü altına girecektir.

Kaynak: GAMZE KARABULUT